Maken Bergwijn en Wijndal hun officieuze debuut namens Ajax?

15 juli 2022, 07:00   Bijgewerkt: 14 juli 2022, 20:58

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 15 juli.

Specials

Deze internationals moeten voor het WK nog een transfer maken

Louis van Gaal heeft zijn stempel al bij meerdere spelers gedrukt als het gaat om hun transferoverwegingen. De oefenmeester stuurt zijn spelersgroep aan richting het WK en dat is voorlopig nog niet voorbij. FCUpdate.nl zet de transferontwikkelingen van de WK-kandidaten op een rijtje, verdeeld over vier categorieën. 

Wedstrijden

Noord-Ierland - Engeland (21.00 uur)

Als gastland is Sarina Wiegman met haar Engeland al zeker van een plek in de knock-outfase. Dat deed de coach met steeds meer overtuigende cijfers: eerst werd het slechts 1-0 tegen Oostenrijk, vervolgens werd Noorwegen met 8-0 verslagen. Wordt die trent tegen Noord-Ierland, een gevoelige wedstrijd, doorgezet en houdt Engeland wederom de nul?

Ajax - AS Eupen (15.30 uur)

Ajax zag in deze window al diverse spelers vertrekken, maar met Steven Bergwijn en Owen Wijndal kwamen de eerste namen ook naar Amsterdam toe. Alfred Schreuder kan tegen AS Eupen voor het eerst in een vriendschappelijke wedstrijd een beroep doen op het duo. Maken beide aanwinsten hun officieuze debuut?

Melbourne Victory - Manchester United (12.05 uur)

Het officieuze debuut van Erik ten Hag bij Manchester United was een groot succes, getuige de 4-0 overwinning op Liverpool. Melbourne Victory zal van een ander niveau zijn, maar die ploeg is misschien wel fitter en zal minder wisselen dan de vorige tegenstander. Ten Hag gaf aan dat er ondanks de eerste overwinning nog veel werk te verzetten is: het eerste resultaat daarvan kan zijn elftal vrijdag laten zien. 

Voetbal op tv

15.30 uur: Ajax - AS Eupen, Ziggo Sport, live verslag van het vriendschappelijke duel

21.00 uur: Noord-Ierland (v) - Engeland (v), NPO 1, live verslag van het duel op het EK Vrouwen

21.00 uur: Oostenrijk (v) - Noorwegen (v), NPO 3, live verslag van het duel op het EK Vrouwen

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen