Klopp complimenteert Ten Hag en Manchester United na verlies

12 juli 2022, 23:04

Liverpool-trainer Jürgen Klopp (55) heeft de complimenten uitgesproken over Erik ten Hag en Manchester United. Volgens de Duitse oefenmeester is de hand van de Nederlandse coach na twee weken al duidelijk zichtbaar bij The Red Devils op basis van het veldspel dinsdag in het onderlinge oefenduel.

De Duitse coach maakte zich overigens niet druk over de nederlaag tegen Manchester United, omdat hij met drie verschillende elftallen elk dertig minuten op het veld stond. "Maar dat doet niets af aan wat Manchester United heeft laten zien, ze hebben het goed gedaan", wilde Klopp in de Engelse media niet naar excuses zoeken na de 0-4 nederlaag in Thailand tegen de formatie van Ten Hag. De Nederlandse coach koos voor twee elftallen: het sterkste in de eerste helft, het B-team in de tweede helft.

"Deze wedstrijd kwam voor ons net wat te vroeg, al hadden we wel moeten scoren. Het was soms bijna freaky dat we niet scoorden", glimlachte Klopp als een boer met kiespijn over de gemiste kansen. Wel had hij veel respect voor het werk van Manchester United. "Ze verdedigden man op man, vooral op het middenveld." En Liverpool werkte ook wel mee met de tegenstander. "We gaven de bal soms kinderlijk eenvoudig weg en dat maakten ze af."

Lees ook: Ten Hag bedolven onder complimenten: 'Vergelijkbaar met Ajax'

Toch wilde Klopp niet praten over het slechte resultaat, want volgens hem waren er veel relevantere dingen om over te spreken. En een aanpassing in de voorbereiding maakt hij eveneens niet. "We doen vooral wat goed is voor onszelf op lange termijn. En Manchester United is al een week langer in training", aldus Klopp. "We hebben te veel fouten gemaakt, dat is normaal in deze fase. Maar daar betalen we vanavond de prijs voor."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen