Herhaalt Wiegman haar kunstje met Oranje in Engeland?

6 juli 2022, 07:00   Bijgewerkt: 5 juli 2022, 23:34

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 6 juli. 

Nieuws

EK Vrouwen van start

Het heeft een jaar langer dan geduurd, maar de OranjeLeeuwinnen krijgen toch snel een opvolger. Vijf jaar na de EK-zege in eigen land zal de komende tijd blijken wie Nederland komt vervangen als titelhouder, of krijgt de ploeg van Mark Parsons alsnog de geest en blijft de beker in 'onze' handen? De komende weken gaan we zien hoe in Engeland de vrouwen het er vanaf gaan brengen. 

Bergwijn eindelijk officieel?

Ajacieden hebben er (heel) lang op moeten wachten, maar het duurt niet lang meer voordat Steven Bergwijn zich officieel speler van Ajax mag noemen. Ajax en Tottenham Hotspur bereikten zondagavond al een akkoord over de transfersom, maar er moesten dinsdag nog wat plooien worden gladgestreken. Nu de laatste puntjes op de i zijn gezet, hoeft Bergwijn alleen nog succesvol de medische keuring te doorstaan. Die staat voor vandaag op het programma. Volgt daarna eindelijk de aankondiging van zijn komst? 

Wedstrijden

FK Bodo/Glimt - Kí

Een van de verrassingen in de Conference League afgelopen seizoen, met onder meer de uitschakeling van AZ en royale zege op AS Roma mag het in de eerste voorronde van de Champions League nu twee treetjes hoger proberen. De club is in de loop der tijd wel een aantal sterkhouders verloren, toch zou Klaksvikar Ítróttarfelag (Kí) uit de Faeröer niet voor problemen mogen zorgen. 

Engeland - Oostenrijk

Sarina Wiegman maakt veel indruk bij de nationale ploeg van Engeland. Met dat team staat ze voor het kunstje dat ze in 2017 met Nederland flikte: Europees kampioen worden in eigen land. De verwachtingen liggen hoog, want volgens de Engelse sportjournalist Rich Laverty heeft Wiegman tot dusver 'alles goed gedaan'. Tegenstander Oostenrijk kampte last minute ook nog eens met een coronageval: het openingsduel moet goedkomen, toch? 

Voetbal op tv

21.00 uur: Engeland (v) - Oostenrijk (v), NPO 1, live verslag van het duel op het EK Vrouwen

02.30 uur: Boca Juniors - Corinthians, ESPN, live verslag van het duel om de Copa Libertadores

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen