Financiële klap voor PEC Zwolle: tonnen terugbetalen aan overheid

9 juli 2022, 12:43

De problemen nemen alsmaar toe voor PEC Zwolle. Door de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie moesten de Zwollenaren al flink snijden in de begroting en inmiddels hebben ze nóg een flinke financiële tegevaller te verwerken gekregen.

PEC Zwolle moet namelijk tonnen aan NOW-geld terugbetalen aan de overheid. Dat blijkt uit de cijfers van het UWV, die door Follow the Money op een rijtje zijn gezet. Doordat bedrijven, waaronder voetbalclubs, in tijden van de coronacrisis flink wat inkomsten misliepen, konden zij bij de overheid een subsidie aanvragen om de salarissen te kunnen blijven betalen. PEC Zwolle ontving in de eerste aanvraagperiode over maart, april en mei 2020 een voorschot van 1.187.628 euro, maar daar had het helemaal geen recht op.

De Blauwvingers hadden recht op slechts 694.813 euro. Dat betekent dat zij bijna vijf ton moeten terugbetalen aan de overheid. Ook AZ, FC Twente, Willem II en SC Heerenveen moeten een deel van hun NOW-geld terugbetalen. Dat geldt niet voor de clubs uit de traditionele top drie. Ajax, Feyenoord en PSV krijgen juist extra geld ten opzichte van het voorschot. Feyenoord ontvangt het meest, namelijk ruim negen ton extra. Ook PSV (473.336) en Ajax (301.417) mogen niet klagen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen