FC Barcelona heeft vertrek Frenkie de Jong financieel broodnodig

14 juli 2022, 10:34

FC Barcelona gedraagt zich als een hongerige wolf op de transfermarkt met de komst van Raphinha en het verlengen van het contract van Ousmane Dembélé, terwijl Andreas Christensen en Franck Kessié al transfervrij werden binnengehaald. En dat ondanks de grote financiële problemen, waardoor een vertrek van Frenkie de Jong steeds aannemelijker wordt.

Dat meldt El Mundo Deportivo donderdag althans. Niet alleen de fraaie transfersom van minimaal zo'n tachtig à 85 miljoen euro moet opleveren van Manchester United, kan de Catalaanse grootmacht lucht verschaffen. Ook komt er bij een vertrek in het salarishuis de komende jaren zo'n dertig à 35 miljoen euro vrij, die noodzakelijk lijkt om alle aanwinsten te kunnen inschrijven. Oscar Mingueza, Riqui Puig en Samuel Umtiti hebben in elk geval al te horen gekregen weg te moeten, terwijl er ook voorin nog spelers geloosd moeten worden. 

Vanuit sportief oogpunt wil FC Barcelona het liefst geen afscheid nemen van De Jong, die bovendien zelf vooralsnog ook nog geen oren heeft naar een vertrek. Anderzijds is de Nederlander ook niet bereid om weer een loonoffer te maken, waardoor een vertrek steeds realistischer lijkt te worden. Omdat er in totaal meer dan honderd miljoen euro binnenkomt bij een overgang van De Jong, zou dat de club in elk geval meer financiële speelruimte geven. 

Lees ook'Man United en Barcelona akkoord over transfer Frenkie de Jong'

Transfersom Frenkie de Jong

Overigens is het niet zo dat FC Barcelona het volledige bedrag van de transfersom in de zak kan steken. Het moet allereerst minimaal vijf procent afstaan aan opleidingsvergoedingen en zal daarna ook nog minimaal twintig miljoen moeten aftikken aan achterstallig loon aan Frenkie. Ook zit er nog een stuk afschrijving in dat bedrag, wat gezien de financiële situatie in Camp Nou wel noodzakelijk lijkt om binnen te halen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen