Erik ten Hag grijpt in en stelt vijf regels in bij Manchester United

7 juli 2022, 15:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag heeft de discipline bij Manchester United flink aangehaald. Na het aansluiten van de internationals heeft de oefenmeester een vijftal nieuwe regels ingesteld om te zorgen dat zijn spelers fitter en succesvoller worden komend seizoen. Daarbij heeft hij overigens wel 'streng' als stempel gekregen.

Dat schrijft The Daily Mail althans. Allereerst is het verboden om persoonlijke chefkoks in te huren, zo weet het Engelse medium op basis bronnen rondom de club. In de afgelopen jaren waren er meerdere spelers die hun eigen kok inhuurden, onder wie Luke Shaw, maar daar heeft de Nederlandse coach een streep doorgezet om te zorgen dat de spelers het voedingsschema van de club gaan volgen, dat overigens wel individueel samengesteld wordt. Ook wordt er meer op de club gegeten op het trainingscomplex Carrington, daar zijn de maaltijden inmiddels herzien.

Verder is het verboden om alcohol tijdens een reguliere 'werkweek' te drinken, waarbij Manchester United midweeks actief is. Aangezien Engeland twee bekercompetities heeft, United in de Europa League zit en de Premier League 38 wedstrijden heeft, komt het vrijwel neer op een alcoholverbod voor het gehele seizoen.

Tevens wordt ook het BMI van de spelers scherp in de gaten gehouden, zo weet The Daily Mail. Er is bovendien een wekelijkse check-up van de voetballers, om te zware spelers te voorkomen. Een vierde regel is dat elke speler die te laat komt op de training, zonder aanzien des persoons, uit de selectie zal worden gezet op dat moment.

Lees ookErik ten Hag grijpt keihard in en maakt korte metten met 'gewoonte'

Tot slot heeft Ten Hag aangegeven dat als er spelers zijn met problemen, die zich bij hem kunnen melden. De oefenmeester zou nadrukkelijk hebben aangegeven dat ze niet naar de club of hun zaakwaarnemer moeten gaan, maar zich rechtstreeks bij hem kunnen melden om erover te praten. Ten Hag heeft zijn spelers inmiddels leren kennen en denkt dat deze regels nodig zijn om de discipline te handhaven.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen