Manchester United en FC Barcelona akkoord over Frenkie de Jong

14 juli 2022, 11:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United heeft een volledig akkoord bereikt met FC Barcelona over de deal van Frenkie de Jong. De middenvelder levert, als alles rondkomt, de Catalaanse grootmacht zeker 75 miljoen euro op, wat nog met zo'n tien miljoen euro kan stijgen door de afgesproken bonussen. Toch is er nog een groot obstakel in de mogelijk aanstaande transfer.

Volgens transferspecialist Fabrizio Romano zijn de clubs donderdag volledig akkoord over de transfer, maar is er wel een probleem: Frenkie de Jong heeft vooralsnog prioriteit gegeven aan een langer verblijf bij FC Barcelona. De Nederlandse middenvelder lijkt nog niet te willen vertrekken. The Red Devils moeten daardoor nu zien naast een akkoord met FC Barcelona ook een persoonlijk akkoord te bereiken.

Het feit dat Manchester United geen Champions League speelt, weegt zwaar mee voor de oud-Ajacied, die voor zijn kansen wil gaan in Camp Nou. Wel kan het ook een financieel spel zijn van De Jong en zijn management: hij krijgt naar verluidt nog zo'n twintig miljoen euro aan achterstallig loon. Mogelijk wil hij voorkomen dat FC Barcelona de deal alleen wil laten doorgaan als ze daar vanaf mogen zien. 

Lees ook: FC Barcelona heeft vertrek Frenkie de Jong financieel broodnodig

Transfers Manchester United

Manchester United heeft zich de laatste dagen sowieso iets slagvaardiger getoond. Tot dusver werd alleen Tyrell Malacia gepresenteerd door de club van Erik ten Hag, die op korte termijn ook Christian Eriksen zal binnenhalen. Met Ajax kwam men een akkoord voor minimaal vijftig miljoen overeen voor Lisandro Martinez, terwijl mogelijk dus ook De Jong voor een miljoenenbedrag wordt gehaald.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Poot stijf houden Frenkie. Laat je niet dwingen om zo'n stap terug te doen omdat Barca het geld nodig heeft. Geduldig wachten totdat er een mooie CL club komt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen