Bergwijn-soap na maandenlange onderhandelingen afgerond

8 juli 2022, 07:55

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 7 juli.

Nieuws

Bergwijn gepresenteerd bij Ajax

Maanden heeft het geduurd, maar vandaag (vrijdag) komt dan toch het hoge woord eruit. Steven Bergwijn vertrekt voor vijf seizoenen naar Ajax. De Amsterdammers maken vermoedelijk meer dan dertig miljoen euro naar Tottenham Hotspur. Alle andere details over de aanstaande deal zullen tijdens de officiële aankondiging en perspresentatie zonder twijfel worden besproken. 

Erik ten Hag naar Amerika met Manchester United

Erik ten Hag stapt vandaag met Manchester United in het vliegtuig naar Thailand en Australië voor een tour vol met oefenwedstrijd. De grote vraag was vooraf of Cristiano Ronaldo ook in het vliegtuig zou stappen, maar Engelse media beantwoorden die vraag gisteravond al: de voetballer krijgt nog steeds vrij wegens 'familieomstandigheden'. Zonder hem staan er niet de minste tegenstanders op de rol de komende weken, te beginnen met Liverpool volgende week dinsdag. 

Specials

Transferspecial Feyenoord

Feyenoord ziet vooralsnog vooral spelers vertrekkers: de in het afgelopen seizoen gehuurde spelers, Tyrell Malacia, Luis Sinisterra. Het wordt de hoogste tijd dat trainer Arne Slot ook eens spelers mag investeren. Wie kunnen de Rotterdammers halen en wat er is er nodig? FCUpdate.nl zet vandaag verschillende opties op een rijtje. 

Wedstrijden

Duitsland – Denemarken (21.00 uur)

Dat de nationale ploeg van Denemarken een uitstekende ploeg heeft, weet Nederland nog van de finale in 2017, die het uiteindelijk met 4-2 won van de Denen. Pernille Harder en Nadia Nadim waren bij die ontmoeting de grote sterren en zijn dat eigenlijk nog altijd, al moet Simone Boye Sørensen zeker in dat rijtje worden genoemd en wordt Nadim steeds ouder. Hoe brengen ze het er vanaf tegen onze oosterburen?

Westerlo – Vitesse (19.00 uur)

Het leeggelopen Vitesse won haar eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding van Regioteam Westervoort weliswaar met 0-7, maar waar de Arnhemmers echt staan, krijgt trainer Thomas Letsch vandaag wat meer antwoorden op. De Duitser wil er graag nog veel spelers bij, maar kan daarover tegen Westerlo nog niet direct beschikken. Komt dat ook tot uiting?

Voetbal op tv

18.00 uur: Spanje (v) – Finland (v), NPO 1, live verslag van het duel op het EK vrouwen

21.00 uur: Duitsland (v) – Denemarken (v), NPO 3, live verslag van het duel op het EK vrouwen

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen