Ajax's grote transferdag, ook weer ontwikkelingen bij PSV

17 juli 2022, 00:30   Bijgewerkt: 16 juli 2022, 23:34

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 16 juli.

Ajax smijt weer met miljoenen; opvolger van Martínez is binnen

Ajax gaat zich snel versterken met Calvin Bassey. De naam van de verdediger van Rangers FC ging al langer rond in de Johan Cruijff ArenA. Nu is een deal aanstaande en kan de talentvolle Nigeriaan afreizen naar Amsterdam. Daar wordt hij nog dit weekend medisch gekeurd.

Alle seinen op groen: Ajax koopt Brobbey voor miljoenen terug

Ajax gaat zich dan toch echt spoedig versterken met Brian Brobbey. De sterke spits wordt op korte termijn permanent overgenomen van RB Leipzig en er komt ongeveer zeventien miljoen euro op tafel voor de aanvaller. Een persoonlijk akkoord over een verbintenis tot en met 2027 ligt er al langer en de overgang lijkt nog slechts een kwestie van tijd. 

Kassa voor Ajax; alleen De Jong en De Ligt duurder dan Martínez

Ajax gaat maximaal een duizelingwekkend bedrag van 64 miljoen overhouden aan de transfer van Lisandro Martínez. De Argentijnse verdediger vertrekt naar het Manchester United van manager Erik ten Hag. In de onderhandelingen was een belangrijke rol weggelegd voor Edwin van der Sar.

Ajax haalt Porto-aanvaller Conceição vandaag nog naar Nederland

Groot nieuws uit Portugal: Ajax gaat zich op korte termijn versterken met Francisco Conceição (19). De buitenspeler van FC Porto heeft een afkoopclausule van slechts vijf miljoen euro in zijn contract staan en die wordt geactiveerd door de Amsterdammers. In de hoofdstad van Nederland ligt een vijfjarig contract klaar voor de aanvaller.

Gesprekken in afrondende fase; PSV heeft Branthwaite binnen

PSV gaat zich snel versterken met centrumverdediger Jarrad Branthwaite. De transfer van de Engelsman hing al een tijdje in de lucht en is bijna afgerond. Op de clubwebsite laten de Eindhovenaren zaterdagavond weten dat de gesprekken met Everton bijna zijn afgerond.

PSV hoorde nog niets van Ten Hag over Sangaré

PSV heeft nog altijd geen officieel bod ontvangen op Ibrahim Sangaré. Vanuit Engeland kwamen de geruchten dat Erik ten Hag met Manchester United de middenvelder in het vizier had, maar concreet is de belangstelling in de Ivoriaan in elk geval nog niet. De Eindhovenaren werken in principe niet mee aan een transfer, tenzij de afkoopclausule op tafel komt.

Geruchten Gakpo de kop ingedrukt; afwezig door kleine blessure

Cody Gakpo ontbrak zaterdagavond tijdens de oefenwedstrijd tussen PSV en Villarreal vanwege een lichte blessure. Toen duidelijk werd dat de aanvaller niet van de partij was tegen de Spanjaarden, werd op sociale media meteen gedacht aan transfer. Dat is dus niet de reden van zijn absentie.

Reacties

OneBloodOneAim
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wacht daar maar niet op PSV dat Ten Hag jullie nog rijker gaat maken door Sangare naar Man-U te halen, eens een Ajaxied altijd een Ajaxied, ga maar bij de Gemeente aankloppen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen