Wie wordt de voorlaatste deelnemer van het WK in Qatar?

13 juni 2022, 07:00   Bijgewerkt: 12 juni 2022, 23:59

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 13 juni.

Nieuws

Persconferentie Louis van Gaal

Nog één wedstrijd en dan kunnen de Oranje-internationals eindelijk bijkomen van een lang en bewogen seizoen. Dinsdagavond staat het vierde Nations League-duel met Wales op het programma. Drie dagen na het gelijkspel tegen Polen is Oranje er alles aan gelegen om Wales voor de tweede keer in zeven dagen tijd te verslaan. Maar met welke spelers moet dat gaan gebeuren? Van Gaal heeft het liever niet over een 'A- en B-ploeg', maar de kans is groot dat hij tegen Wales wederom een aantal reservespelers laat opdraven. Geeft hij daags voor het sluitstuk van deze interlandperiode een tipje van de sluier? Persconferenties van de bondscoach zijn in ieder geval nooit saai. 

Wedstrijden

Australië – Peru (20.00 uur)

Er staan nog twee intercontinentale play-offs op het programma in aanloop naar het WK in Qatar. Costa Rica en Nieuw Zeeland gaan het tegen elkaar opnemen voor een plekje in de poulefase van het WK, terwijl Australië zich afgelopen dinsdag ten koste van de Verenigde Arabische Emiraten plaatste voor het duel met Australië. Die twee teams bepalen vanavond de voorlaatste WK-deelnemer.

Frankrijk – Kroatië (20.45 uur)

Bij de favorieten van het WK wordt Frankrijk steevast genoemd, maar de ploeg van Didier Deschamps is na het seizoen duidelijk uitgeblust. In de Nations League-poule staan de Fransen met twee punten onderaan (!) met Denemarken, Oostenrijk en Kroatië als tegenstanders. Kunnen ze vanavond voor het eerst een keer winnen in deze groep? 

Denemarken – Oostenrijk (20.45 uur) 

De opmars van Oostenrijk, dat met vier punten uit twee duels een prima start kent in de Nations League-poule, is deels te danken aan de aanstelling van bondscoach Ralf Rangnick. Maar een van de dingen die hij deed, was het terughalen van Feyenoorder Gernot Trauner bij de nationale ploeg. Ook hij brengt verdedigend en voetballend veel bij Oostenrijk.

Voetbal op tv

13.55 uur: Persconferentie Louis van Gaal, ESPN - live verslag van de persconferentie van de bondscoach

16.00 uur: Kazachstan – Slowakije, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Nations League

18.00 uur: Azerbeidzjan – Wit-Rusland, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Nations League

20.45 uur: Denemarken – Oostenrijk, Ziggo Sport Docu, live verslag van het duel in de Nations League

20.45 uur: Frankrijk – Kroatië, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Nations League

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Costa Rica en Nieuw Zeeland gaan het tegen elkaar opnemen voor een plekje in de poulefase van het WK, terwijl Australië zich afgelopen dinsdag ten koste van de Verenigde Arabische Emiraten plaatste voor het duel met Australië. Die twee teams bepalen vanavond de voorlaatste WK-deelnemer" Dus dat wordt 1ste van Australië tegen Jong Australië😇?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen