Vraag van vandaag: met hoeveel goals verschil wint Jong Oranje?

7 juni 2022, 07:00   Bijgewerkt: 6 juni 2022, 23:30

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 6 juni.

Wedstrijden

Duitsland - Engeland (20.45 uur)

De vraag is hoeveel zin Duitsland en Engeland hebben in deze ontmoeting van de Nations League. Na de eerste speelronde in groep 3 staat niet Italië, niet Duitsland en niet Engeland bovenaan in de poule des doods, maar Hongarije dat de Engelsen versloeg. Gareth Southgate zal derhalve wel iets anders willen zien, maar of zijn spelers dat nog kunnen opbrengen tegen Duitsland? 

Oranje O21 - Gibraltar O21 (20.00 uur)

Jong Oranje moet zich zien te plaatsen voor het EK en daarvoor het simpelweg winnen van Gibraltar. Een ander resultaat in het stadion van Almere City zal er ook niet komen, want in de laatste dertien wedstrijden kwam Gibraltar O21 niet tot scoren en in de laatste twintig duels werd er slechts eenmaal niet verloren. Het telraam kan er waarschijnlijk bij en dan gaat de ploeg van Erwin van de Looi met nog een speelronde te gaan de koppositie overnemen van Zwitserland. 

Verenigde Arabisch Emeriaten - Australië (20.00 uur)

Bijna alle deelnemende team van het WK in Qatar zijn bekend, maar Frankrijk, Denemarken en Tunesië wachten nog op het vierde team in hun poule. De eerste slag daarvoor wordt dinsdagavond geslagen als de VAE tegenover Australië staat. De winnaar is overigens nog niet zeker van een reisje naar Qatar, want die treft Peru nog in de allerlaatste horde naar het WK. Wie valt er in elk geval wel al af? 

Voetbal op tv

18.00 uur: Finland – Montenegro, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de WK-kwalificatie

20.00 uur: Jong Oranje – Jong Gibraltar, ESPN, live verslag van het duel in de WK-kwalificatie

20.45 uur: Duitsland – Engeland, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de EK-kwalificatie

20.45 uur: Italië – Hongarije, Ziggo Sport Docu, live verslag van het duel in de WK-kwalificatie

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen