Volop transferdeals en -geruchten bij diverse Eredivisie-clubs

1 juni 2022, 00:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 31 mei. 

'Ajax moet vijftien miljoen (!) euro aftikken voor peperdure Brobbey'

RB Leipzig wil de volle buit voor spits Brian Brobbey (20). Hoewel de Nederlandse aanvaller nog geen jaar geleden transfervrij de overstap maakte naar de Duitse grootmacht, zou de Bundesliga-club in deze zomer voor dezelfde weg terug liefst vijftien miljoen euro voor hem willen ontvangen.

'Schmidt en Italiaanse topclub willen afkoopclausule Götze aftikken'

Mario Götze kan zijn loopbaan vervolgen in het buitenland. Eerder werd al bekend dat Roger Schmidt de middenvelder dolgraag mee wil nemen naar Benfica, maar er zijn meer clubs in de markt voor zijn handtekening. Ook AC Milan zou namelijk gebruik willen maken van de afkoopclausule in zijn contract. 

Bijzondere wens Bozenik laat kassa Feyenoord mogelijk rinkelen

Robert Bozenik (22) leek net als dit seizoen voor het komende voetbaljaar op huurbasis te vertrekken bij Feyenoord naar Slavia Praag, maar die deal lijkt toch weer van de baan. De spits wil graag dat de Rotterdammers iets aan hem verdienen, waardoor een directe verkoop lonkt in deze zomer.

Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk shoppen in Eerste Divisie

Sparta Rotterdam heeft een verrassende eerste zomeraanwinst gepresenteerd. Charles-Andreas Brym (23) komt namelijk per direct over van FC Eindhoven, waar zijn tot in 2023 aflopende contract werd afgekocht. Julian Lelieveld werd gepresenteerd bij RKC Waalwijk. 

Heerenveen wil na Sarr-succes opnieuw shoppen in Zweden

SC Heerenveen heeft opnieuw een transfertarget in Zweden gevonden. De Friese club hoopt in navolging van Armin Sarr (foto) ook de buitenspeler Mayckel Lahdo (19) op te halen, ditmaal bij Hammarby IF. Eerder werd ook FC Groningen gelinkt aan de jonge aanvaller.

BILD: Ajax heeft Werder Bremen-middenvelder Gruev in het vizier

Ajax zou interesse hebben in Werder Bremen-middenvelder Ilia Gruev. De 22-jarige Bulgaarse middenvelder is een van de revelaties dit seizoen bij de 2.Bundesliga-club en heeft zich in de kijker gespeeld van de Amsterdammers en andere Duitse clubs uit de hoogste afdeling.

'Openda vermoedelijk niet naar Nederland'

De kans is groot dat Loïs Openda (22) komend seizoen niet meer op de Nederlandse velden is te zien. De dit seizoen huurling van Vitesse stond naar verluidt op de lijstjes van PSV, Feyenoord en AZ, maar heeft verklapt dat de nieuwe trainer van Club Brugge graag met hem wil werken volgend jaar. Wel is er een concurrent voor hem onderweg naar de Jupiler Pro League-club.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen