Vier spelers en staflid van Oranje O19 betrokken bij auto-ongeluk

6 juni 2022, 15:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een heftig incident bij het Nederlands elftal onder 19 jaar dit weekend. Vier voetballers van het team en een staflid zijn zondagavond even na zes uur betrokken geraakt bij een auto-ongeluk. Twee spelers hebben daarbij verwondingen opgelopen en hebben het trainingskamp derhalve moeten verlaten.

Het gaat om keeper Dani van den Heuvel, normaliter uitkomend voor Leeds United, en PEC Zwolle's Gabi Caschili. Laatstgenoemde zou een hersenschudding hebben opgelopen, terwijl Van den Heuvel in het ziekenhuis behandeld moest worden aan de verwondingen die hij opliep tijdens het incident. De andere inzettingen bleven ongedeerd, zo heeft de KNVB bekend gemaakt.

'De KNVB is hier enorm van geschrokken', staat te lezen in het statement van de voetbalbond. De inzittende spelers hebben laten weten dat ze moesten uitwijken voor een andere auto. 'De spelers van Oranje Onder 19 zijn momenteel in Nederland bij elkaar voor het EK kwalificatietoernooi. De spelers en het staflid die ongedeerd zijn gebleven, blijven bij het team dat aanstaande dinsdag een interland speelt.'

Het team van bondscoach Bert Konterman begon deze interlandperiode met een 1-2 nederlaag tegen Servië en speelde daarna gelijk tegen de leeftijdsgenoten van Noorwegen. Als laatste staat Oekraïne als tegenstander op het programma: dat team verblijft vanwege de oorlog in het eigen land in Nederland op de campus van Zeist. Of er verder nog anderen betrokken waren bij het ongeluk die geen onderdeel vormen van het jeugdteam van Oranje, is niet bekend. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen