Scheidsrechter Siemen Mulder stopt noodgedwongen

16 juni 2022, 11:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Siemen Mulder (38) zien we niet meer terug in het betaald voetbal. De scheidsrechter was de afgelopen jaren actief in de Ere- en Eerste Divisie, maar moet daar noodgedwongen een punt achter zetten. Dat heeft te maken met zijn achillespeesblessure, waar hij al langere tijd mee kampt.

Dat vertelt de arbiter tegenover RTV Noord over zijn besluit. Door die pijn is hij de laatste tijd steeds meer gaan twijfelen over zijn toekomst in het betaald voetbal als scheidsrechter. Een operatie is wel mogelijk, maar daarvan is het niet zeker dat het voor honderd procent genezing zorgt.

"Ik heb vorige week negentig minuten gevoetbald met Oud-Noordpool tegen Oud-Usquert en ik heb vijf dagen later nog steeds last. Door al dat sprinten en draaien als scheidsrechter is er steeds meer botvergroeiing ontstaan in de enkel. Het kan echt niet meer en ik ga niet nogmaals een traject in van een jaar of langer", aldus Mulder. "Het lichaam zegt stop."

Lees ook: 'Arbiter Mulder zakt tweede keer op rij voor conditietest KNVB'

Door zijn blessure kwam Mulder niet door de periodieke test van de KNVB in april vorig jaar, waardoor hij de laatste tijd sowieso niet meer op de velden stond. Als VAR was hij nog wel actief, maar ook daar ging na een jaar een streep doorheen. In de komende periode wordt hij klaargestoomd om de rol van waarnemer te gaan vervullen, dus hij keert wel weer terug als werknemer van de KNVB.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen