Rechter spreekt Ronaldo vrij in verkrachtingszaak

12 juni 2022, 14:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Cristiano Ronaldo is vrijgesproken van de mogelijke verkrachting van Kathryn Mayorga. Hoewel het model zegt te zijn verkracht in 2009 door de Portugese voetballer, heeft de rechter geen uitspraak gedaan die dat verhaal bevestigt.

Dat schrijven diverse Engelse media. Ronaldo zou in 2009 geslachtsgemeenschap hebben gehad met Mayorga. Volgens de voetballer was dat met wederzijds goedvinden, maar de vrouw in kwestie beweert anders. Bovendien zou hij hebben betaald (een kleine vier ton) om haar te laten zwijgen over de vrijpartij. Daartegen startte Mayorga een protest: in plaats van de 357.000 euro wilde ze miljoenen ontvangen vanwege volgens haar verkrachting.

Maar nadat ze drie jaar geleden al nul op rekest had gekregen van de rechter ging ze in hoger beroep, maar opnieuw wordt de aanklacht niet terecht verklaard. Dat heeft mede te maken met de manier waarom de bewijslast opgebouwd werd. Ze zou gebruik gemaakt hebben van gelekte en gestolen documenten, waardoor er geen eerlijk proces mogelijk is. Ook is daardoor een nieuw hoger beroep uitgesloten, waardoor de uitspraak definitief is.

Lees ook: Rechter adviseert verkrachtingszaak Ronaldo te seponeren

Ronaldo zal opgelucht zijn met de uitspraak van de rechter, aangezien hij de aantijgingen aan zijn adres altijd heeft ontkend. 'Verkrachting is een verschrikkelijke misdaad die indruist tegen alles wat ik ben en waarin ik geloof. Hoe graag ik ook mijn naam wil zuiveren, ik weiger om mee te doen aan het mediaspektakel, dat gecreëerd wordt door mensen die zichzelf ten koste van mij willen promoten', schreef de Portugees twee jaar geleden op Twitter nadat Mayorga haar verhaal deed in Der Spiegel.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen