Nations League-trein raast door, nasleep van gelijkspel Oranje

12 juni 2022, 13:20

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 12 juni.

Nieuws

Nasleep Oranje

Na overwinningen op België en Wales slaagde Oranje er niet in om Polen ook over de knie te leggen. In Rotterdam eindigde een enerverend potje in een 2-2 gelijkspel. De reacties van de hoofdrolspelers, conclusies van Nederlandse én buitenlandse media en nog veel meer nabeschouwingen lees je vandaag op FCUpdate.nl.

Wedstrijden

Spanje - Tsjechië (20.45 uur)

In wedstrijd drie van de Nations League had Spanje na twee gelijke spelen eindelijk de eerste zege in de Nations League. Het vierde duel kan wel eens een doorslaggevende zijn, want het verschil met tegenstander en nummer drie Tsjechië is slechts één punt in het voordeel van de Spanjaarden. Bij een zege blijft nummer één Portugal in zicht; een nederlaag betekent dat Tsjechië de belangrijkste uitdager zal zijn. 

Zwitserland - Portugal (20.45 uur)

Zwitserland heeft vanavond wat goed te maken tegen koploper Portugal. De Zwitsers staan in groep 2 van League A puntloos onderaan, met een doelsaldo van één voor en zeven tegen. Dat komt onder meer door de forse 4-0 nederlaag in Lissabon van een week geleden. Weten de Zwitsers Cristiano Ronaldo - toen goed voor twee goals en een assist - en zijn ploeggenoten nu wel af te stoppen?

Voetbal op tv

15.00 uur: Noord-Ierland – Cyprus, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Nations League

18.00 uur: Noorwegen - Zweden, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Nations League

20.00 uur: UEFA Nations League Switch, Ziggo Sport, live verslag van alle duels in de Nations League

20.45 uur: Spanje – Tsjechië, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Nations League

20.45 uur: Zwitserland – Portugal, Ziggo Sport Docu, live verslag van het duel in de Nations League

21.00 uur: Sporting Kansas City – New England Revolution, ESPN 3, live verslag van het MLS-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen