Louis van Gaal: "Van mij mag-ie zo snel mogelijk naar Ajax"

4 juni 2022, 09:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal zou een terugkeer van Steven Bergwijn naar Ajax toejuichen. De Amsterdammers hebben deze week een officieel bod uitgebracht op de 24-jarige aanvaller, die vrijdagavond in het Nations League-duel met België een van de uitblinkers aan Nederlandse zijde was.

"Van mij mag-ie zo snel mogelijk naar Ajax", werd Van Gaal op de persconferentie na afloop van de wedstrijd tegen België (1-4) geciteerd door De Telegraaf. Dat Bergwijn bij Tottenham Hotspur slechts mondjesmaat aan spelen toekomt, vormt voor de bondscoach geen belemmering om hem op te stellen. "Vorm kweek je niet bij het Nederlands elftal, maar bij de club. Alleen Bergwijn niet."

"Ik kan niet meer volhouden dat spelers die bij hun club weinig spelen niet meer worden opgesteld in Oranje. We hebben in tegenstelling tot twintig jaar geleden met een generatie te maken die zichzelf goed onderhoudt. Daarom gaat het om de kwaliteit van de speler", vervolgde de bondscoach.

Van Gaal benadrukte dat voor de belastbaarheid van Bergwijn een transfer een zegen zou zijn. De aanvaller loopt door het geringe aantal speelminuten dat hij in Londen krijgt nu soms blessure op. "Maar Bergwijn gaat waarschijnlijk toch naar een andere club? Of heb jullie dat gerucht in De Telegraaf niet gelezen", doelde de keuzeheer op het nieuws van de krant dat Ajax serieus werk maakt van de komst van Bergwijn.

Vertrouwen

Volgens Van Gaal was Bergwijn samen met Frenkie de Jong de beste speler op het veld in het Koning Boudewijnstadion. "Ik vroeg aan Stevie: hoe kan het nou dat je zo goed speelt? Dan zegt-ie: ik krijg vertrouwen. Zo veel praat ik niet met hem. Maar ik zet hem wel in zijn kracht. Hij moet ruimte hebben en dat is de reden waarom ik met twee spitsen speel. Hij heeft gescoord, maar nog belangrijker: hij is een aanspeelpunt en verliest geen bal. Wat wil je nog meer."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen