Feyenoord 'concreet' voor Maatsen; zoektocht naar back gaat los

12 juni 2022, 15:07

Feyenoord wil zich spoedig gaan versterken met Ian Maatsen. De twintigjarige verdediger van Chelsea moet na Danilo de tweede zomeraanwinst worden. Het gaat daarbij om een huurdeal met optie tot koop. Hij moet de opties aan de linkerkant achterin vergroten. 

Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde 1908.nl althans. Nadat er eerder al melding was gemaakt van de interesse van Feyenoord, worden de Rotterdammers ditmaal concreet voor de jeugdinternational. Als jeugdspeler stond Maatsen eerder onder contract in De Kuip, maar vertrok daar alweer na één seizoen. Via Sparta Rotterdam en PSV kwam hij vervolgens terecht bij Chelsea, waar hij in 2019 debuteerde in de League Cup tegen Grimsby Town. De Nederlander ligt tot 2024 onder contract bij The Blues.

Met de belangstelling hoopt Feyenoord onder andere Borussia Dortmund af te troeven, dat ook belangstelling heeft voor de linkspoot. De afgelopen jaren werd hij vooral verhuurd door Chelsea en afgelopen seizoen niet zonder succes: met 41 wedstrijden voor de Championshipclub heeft Maatsen in elk geval flink wat ervaring opgedaan op het tweede niveau van Engeland afgelopen seizoen.

Lees ook: 'Feyenoord ondervindt flinke concurrentie in strijd om Maatsen'

Linksbacks Feyenoord

Achterin is het sowieso krap bij de Rotterdammers op de linkerflank. Met Tyrell Malacia had Arne Slot het afgelopen seizoen daar maar één serieuze optie, waardoor de international van Nederland de speeltijdkoning van Feyenoord werd. Alleen Ramon Hendriks kon ook op die plek spelen, maar hij draagt komend seizoen het shirt van FC Utrecht. Bovendien is er voor Malacia momenteel veel belangstelling, waardoor Feyenoord naarstig op zoek is naar linksbacks. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Jeuk
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik snap de huurconstructie met optie tot koop maar hoop dat ze contractueel zodanig vastleggen dat we geen situatie krijgen zoals met Dessers. Maar ik neem aan dat er nu meer tijd besteed kan worden aan een goed contract. Dat met Dessers moest allemaal 5 voor 12 i.v.m. sluiten van Transfermarkt in elkaar geflanst worden. Genk is hierin spekkoper geweest.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen