De Ligt verliest vaste plek in Oranje: "Nu vechten voor mijn plek"

6 juni 2022, 08:25   Bijgewerkt: 6 juni 2022, 08:30

Matthijs de Ligt (22) lijkt zijn basisplaats in het Nederlands elftal kwijt. Hoewel bondscoach Louis van Gaal aankondigde te rouleren deze periode, lijkt de achterhoedespeler van Juventus op dit moment niet bij de drie centrale verdedigers te horen die de voorkeur genieten. "Nu moet ik vechten voor mijn plek, maar dat maakt me alleen maar scherper."

Dat vertelt de oud-Ajacied tegenover NU.nl. "Toen kwam ik binnen bij Oranje en wist ik dat ik ging spelen", zei hij over voorgaande bondscoaches Ronald Koeman en Frank de Boer. Van Gaal speelt echter liever met een linkspoot (Daley Blind, Nathan Aké, Bruno Martins Indi) achterin, waardoor er naast de onbetwistbare Virgil van Dijk normaliter maar één plaats over is. Jurriën Timber brengt daar aan de bal veel, terwijl Stefan de Vrij daar ook uit de voeten kan.

"Timber en Aké hebben het fantastisch gedaan", vindt De Ligt, die er voor deze interlandperiode rekening mee hield minder te gaan spelen. "De bondscoach heeft me dus al twee keer gezien in dit systeem, maar Timber en ook De Vrij nog niet. Mijn berekening was daarom dat ik deze interlandperiode iets minder zal spelen."

Lees ookvisitekaartje af: "Een luxeprobleem? Mooi toch?"

Omdat Van Dijk met vakantie gaat en Van Gaal veel rouleert, is de sterke verwachting dat de verdediger van Juventus nog wel genoeg minuten krijgt in deze interlandbreak. Dat kan zelfs ook als linkercentrale verdediger, iets dat voor de bondscoach eerst nog geen optie was. "Blijkbaar is er iets positiefs gebeurd, waardoor de bondscoach denkt: hij kan het wel. Bij Juventus heb ik ook meermaals op links gespeeld. Het is wel grappig, vroeger was ik gewoon centrale verdediger, nu ben ik ineens een multifunctionele verdediger."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen