Gaat Ten Hag met Manchester United wel Europa in?

2 mei 2022, 07:00   Bijgewerkt: 1 mei 2022, 23:53

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 2 mei.

Wedstrijden

Manchester United – Brentford (21.00 uur)

Gaat Erik ten Hag volgend seizoen Europa in met Manchester United? En indien The Red Devils dat lukt, welke competitie gaat het dan worden? Op die vragen krijgt de Nederlandse coach in de komende periode duidelijkheid, al belooft de huidige vorm niet heel veel goeds met slechts één zege in de laatste zeven duels. Het enige voordeel is dat United de laatste drie duels een relatief simpel programma heeft.

Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt (20.30 uur)

In Nederland wordt de KNVB nog weleens verweten te weinig mee te denken met de Nederlandse clubs als ze in Europa spelen, maar in Duitsland komt Eintracht Frankfurt vandaag gewoon in actie. Een zware uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen alvorens de return tegen West Ham United in de Europa League wordt gespeeld. Dat is nog een andere koek dan het bijvoorbeeld schrappen van de weekendwedstrijd.

Fulham – Luton Town (18.15 uur)

Twee weken geleden verzekerde Championshipkoploper Fulham zich al van promotie naar de Premier League, maar gezien de huidige vorm kwam dat geen moment te vroeg. In de laatste vijf officiële wedstrijden werd namelijk alleen van Preston North End gewonnen, het duel waarin de eerste plaats werd veiliggesteld. Om ook als koploper omhoog te gaan, is in de laatste twee duels, te beginnen met Luton Town, vermoedelijk nog wel een punt nodig. Wordt die vanavond gepakt?

Voetbal op tv

21.00 uur: Manchester United – Brentford, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

21.00 uur: Getafe – Real Betis Sevilla, Ziggo Sport Docu, live verslag van het Primera Division-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen