Feyenoord juicht, PSV baalt na avond Eredivisie-voetbal

1 mei 2022, 09:25

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 30 april.

Ajax na winst op PEC nog twee zeges verwijderd van de landstitel

Ajax heeft zaterdagavond een volgende grote stap gezet naar de landstitel. De ploeg van Erik ten Hag rekende mede door fraaie goals van Dusan Tadic en Davy Klaassen uiteindelijk relatief simpel af met PEC Zwolle (3-0), iets dat de laatste weken veelal niet lukte. Door de driepunter zijn er in de laatste drie Eredivisieduels nog slechts twee zeges nodig tegen respetievelijk AZ, sc Heerenveen en Vitesse om de 36ste landsitel te pakken.

Feyenoord juicht na pijnlijke remise FC Twente in derby

Door een 1-1 gelijkspel in de Twentse derby raakt de derde plaats voor FC Twente verder uit het zicht. In een stevige eerste helft kwamen de Tukkers al vroeg met een man meer te staan, maar door een onvermogen om hiervan te profiteren kwam Heracles via Noah Fadiga op voorsprong. Op slag van rust bracht Gijs Smal de bezoekers op gelijke hoogte (1-1), maar doelpunten zouden in de tweede helft, waarin de beste kansen voor de thuisclub waren, niet meer volgen.

Sparta toont wederom veerkracht tegen matig AZ bij debuut Steijn

Sparta Rotterdam heeft zaterdagavond een belangrijke strohalm gepakt in eigen huis tegen AZ in de strijd tegen degradatie. Net als vorig seizoen was er een bizarre ontsnapping tegen de Alkmaarders. Ditmaal werd het geen 4-4, maar wel diep in blessuretijd gelijk door een heel fraaie vrije trap van Vito van Crooij: 1-1. Het was het allerlaatste balcontact in de wedstrijd, waarin de Rotterdammers overigens zeker niet minder waren.

Ancelotti verovert fenomenaal record door landstitel Real Madrid

Real Madrid heeft zich zaterdagavond gekroond tot de landskampioen van Spanje. Met een straatlengte voorsprong was het vooral de vraag wanneer De Koninklijke zich zou kronen tot de beste van het land dat moment was tegen Espanyol na de 4-0 zege al het geval. Daardoor is Carlo Ancelotti de eerste trainer met een landstitel in de vijf grootste competities (Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië én dus Spanje) ter wereld.