Waarom Oranje de openingswedstrijd op het WK in Qatar speelt

2 april 2022, 15:45

Niet het thuisland Qatar, maar het Nederlands elftal speelt de openingswedstrijd op het WK. Dat is bijzonder, aangezien normaliter altijd het thuisland de aftrap verricht op dergelijke toernooien. Sinds 2006 kwam telkens het gastland als eerstse in actie op de mondiale toernooien, maar daar wordt ditmaal van afgeweken.

Dat Oranje aftrapt op het WK in Qatar, heeft twee voorname redenen. Allereerst wil Qatar graag een vuurwerkshow houden en op het moment dat de openingswedstrijd staat gepland, is het nog licht in het land. Om het spectaculairder te maken, wil Qatar de openingsceremonie rond het duel van Qatar pas in de avond doen, als het inderdaad al donker is.

Maar dat is niet de enige reden, ook vanuit Amerika is er een sterke voorkeur om pas later op de dag te spelen. Vanwege het tijdsverschil heeft de VS gevraagd om het duel van de Amerikanen, tegen een nog onbekende tegenstander, zo laat mogelijk te plannen.

Lees ook: Niet gastland Qatar

Het Nederlands elftal opent het WK in Qatar op maandag 21 november al om 11.00 uur in het Al Thumama Stadium in Doha. Het Nederlands elftal komt daarna op 25 november en 29 november weer in actie.

De achtste finales zijn van 3 tot en met 6 december, de kwartfinales zijn op 9 en 10 december. De halve finales worden afgewerkt op 13 en 14 april, waarbij de finale gespeeld wordt op 18 december. De troostfinale tussen de verliezende halve finalisten is een dag eerder. Op het laatste WK waar Nederland aan meedeed, in 2014, werd de ploeg van Louis van Gaal uiteindelijk derde.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen