Waarom Nijhuis het gestaakte duel hervat en Dieperink niet

12 april 2022, 15:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bas Nijhuis (45) is volgende week dinsdag de arbiter bij het korte inhaalduel tussen Vitesse en Sparta Rotterdam. Er moeten nog zes minuten blessuretijd worden afgewerkt, nadat de wedstrijd op 4 maart werd gestaakt na meerdere incidenten op en rond het veld. De aangestelde leidsman legt uit waarom Rob Dieperink het duel niet gewoon volmaakt.

"Zo'n wedstrijd wordt verplaatst, en in de tussentijd krijg je weer een nieuwe aanstelling. En je mag binnen drie weken ook niet naar dezelfde club, dus het kan zijn dat Rob binnen drie weken al een van die beide clubs heeft gefloten", verklaart Nijhuis in de Veronica Ochtendshow de enigszins opmerkelijke wissel. De reguliere negentig minuten stonden destijds immers onder leiding van Dieperink.

Ditmaal heeft Nijhuis de verantwoordelijkheid, voor wie het zijn kortste optreden ooit wordt als scheidsrechter. "Ik fluit al bijna nooit, misschien wordt dit wel de eerste wedstrijd waarin ik helemaal niet fluit", grapt de arbiter met een knipoog. "Je begint op het moment waar de wedstrijd eindigde toen hij gestaakt werd, dus bij een doeltrap van Vitesse dacht ik. Ik moet nog even precies kijken, maar daar beginnen we."

Lees ook: Opmerkelijke scheidsrechterswissel voor restant Vitesse - Sparta

Nijhuis beseft belang

Nijhuis gaf verder aan dat hij vermoedelijk een complete wedstrijdvergoeding ontvangt van de KNVB, ondanks dat er slechts zes speelminuten worden afgewerkt in het GelreDome. "Het is echt wel belangrijk voor de clubs, voor de stand op de ranglijst. Dus ik ben benieuwd hoe die zes minuten gaan", aldus Nijhuis.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen