Vijf redenen waarom PSV ten koste van Ajax de bekerfinale wint

17 april 2022, 11:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is de dag van de bekerfinale. In De Kuip nemen PSV en Ajax het vanaf 18.00 uur tegen elkaar op. Het belooft een zinderende eindstrijd te worden tussen de twee sterkste Nederlandse ploegen van het moment. FCUpdate.nl zet samen met Jack's Casino vijf redenen op een rijtje waarom de Eindhovenaren als winnaar uit de strijd komen.

1. PSV won de vorige 'finale'

PSV en Ajax nemen het vanavond voor de derde keer dit seizoen tegen elkaar op. In competitieverband wonnen de Amsterdammers tweemaal: 5-0 in eigen huis en 1-2 in het Philips Stadion. Maar in de enige wedstrijd dat er direct een prijs op het spel stond, de strijd om de Johan Cruijff Schaal, kwam PSV als winnaar naar bovendrijven. De Eindhovense club heeft daarmee bewezen de grote concurrent in een 'finale' te kunnen verslaan. Denk je dat PSV ook vandaag van Ajax wint? Zet in en krijg 2.65 keer je inzet terug! Voor een Eindhovense overwinning in reguliere speeltijd staat een odd van [a,https://fcupdate.nl/jacks/?vanaf=sports&artikel=artikel8,_blank,4.10].

2. PSV in goede vorm

PSV werd donderdagavond ongelukkig uitgeschakeld in de Conference League, maar won wel de laatste zes competitiewedstrijden. Met de vorm zit het dus wel snor in Eindhoven. Ajax heeft daarentegen te maken met een vormdip. De laatste vijf competitieduels werden weliswaar gewonnen, maar zelfs de mindere goden van de Eredivisie hebben het de ploeg van Erik ten Hag de laatste tijd lastig gemaakt. Verwacht je toch dat Ajax de KNVB Beker wint? Inzetten op een Amsterdamse eindzege kan je 1.45 keer je inleg opleveren. Denk je dat Ajax de klus in reguliere speeltijd klaart? Daar staat een quotering van [a,https://fcupdate.nl/jacks/?vanaf=sports&artikel=artikel8,_blank,1.81] voor.

3. De druk ligt vooral bij Ajax

Ajax verkeert niet in topvorm, maar is desondanks de favoriet om de cup te winnen. PSV treedt zodoende als underdog aan in De Kuip. En dat brengt voordelen met zich mee. Ajax zal de druk het meest voelen. Niet alleen willen de Amsterdammers zich revancheren voor de verloren strijd om de Johan Cruijff Schaal, ook willen zij voorkomen dat het seizoen in mineur eindigt. Wint Ajax dit seizoen de dubbel niet, dan valt de prijzenoogst behoorlijk tegen. PSV kan op dat sentiment inspelen en zodoende wat meer vrijuit spelen.

4. PSV won vaker een bekerfinale wel dan niet

PSV staat vanavond voor de achttiende keer in de clubgeschiedenis in de finale van de KNVB Beker. De Eindhovenaren kwamen negen keer als winnaar uit de strijd: in 1950 voor het eerst en in 2012 voor het laatst. Acht keer ging een bekerfinale verloren. PSV won een bekerfinale dus vaker wel dan niet. De laatste vijf bekerfinales maakten de Eindhovenaren gemiddeld bijna drie doelpunten. Denk je dat dat de ploeg van Schmidt vanavond ook drie keer (of vaker) scoort: zet in en win 8.00 keer je inzet. Voor twee doelpunten of meer van PSV staat een quotering van [a,https://fcupdate.nl/jacks/?vanaf=sports&artikel=artikel8,_blank,2.88].

5. Schmidt is ervaringsdeskundige

Met Roger Schmidt heeft PSV een trainer die bij bij supporters en de media vaak het mikpunt van kritiek is, maar de Duitse oefenmeester is wel iemand die weet wat het is om een nationale beker te winnen. In dienst van Red Bull Salzburg legde hij in het seizoen 2013/14 beslag op de Oostenrijkse beker. Vier jaar later, toen hij werkzaam was bij Beijing Guoan, won Schmidt de beker in China. Erik ten Hag won als trainer ook tweemaal de nationale beker, maar deed dat wel in dienst van dezelfde club.

Let op: gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.