Vijf redenen waarom Feyenoord wint van Slavia Praag

7 april 2022, 16:30

In de eigen Kuip neemt Feyenoord het donderdagavond in de kwartfinale van de Conference League op tegen Slavia Praag. Beide ploegen troffen elkaar eerder al in de groepsfase, toen de ploeg van Arne Slot in Rotterdam te sterk was voor de Tsjechen. FCUpdate.nl zet samen met Jack's Casino een aantal redenen op een rijtje waarom Feyenoord donderdagavond opnieuw wint van Slavia Praag.

1. Het publiek in De Kuip

"We herinneren ons de helse sfeer nog heel goed", gaf de trainer van Slavia Praag, Jindrich Trpisovsky, woensdag aan bij het Tsjechische iDNES over het heenduel in de groepsfase. "Over twintig meter kon je elkaar niet verstaan." Slavia Praag werd in het eerste bedrijf in De Kuip volledig overklast door Feyenoord. In een zeer sfeervolle ambiance werden de Rotterdammers naar voren geroepen door het publiek, wat resulteerde in een voorsprong. Als Feyenoord donderdagavond met de rust al voor staat tegen Slavia Praag ontvang je ruim twee keer je inzet! Arne Slot hoopte in elk geval op een nóg mooiere sfeer dan in de groepsfase. 

2. Gehavend Slavia Praag

De nummer twee van Tsjechië zal het in De Kuip zonder een aantal belangrijke spelers moeten doen. Aiham Ousou en Srdjan Plavsi zijn er donderdagavond namelijk niet bij. Ousou kreeg in de vorige ronde tegen het Oostenrijkse LASK Linz twee keer geel, terwijl linksachter Plavsi direct kon vertrekken met een rode kaart. Daarnaast zijn er bij Slavia Praag een aantal blessuregevallen. De twee verdedigers die plekken van Ousou en Plavsi moeten overnemen zullen van een minder kaliber zijn. Als Feyenoord-spits Cyriel Dessers daar met een goal van weet te profiteren krijg je 2

{image[353443][right-half][]}3. Feyenoord scoorde veel tegen de Tsjechen

Zowel in De Kuip als in Tsjechië kwam Feyenoord twee keer tot scoren tegen de formatie van Jindrich Trpisovsky. Een goal aan Rotterdamse zijde lijkt er donderdagavond dan ook wel te vallen. Als Feyenoord net als in de vorige twee wedstrijden meer dan 1,5 doelpunten maakt, wordt er bijna 1 uitgekeerd! In tien van de laatste twaalf officiële wedstrijden lukte dat de formatie van Slot wel. 

4. Voorhoede Slavia Praag

Ondanks dat Feyenoord dit duel als de favoriet ingaat, heeft Slavia Praag ook een aantal kwaliteiten. De ploeg krijgt veel doelpunten tegen, maar is zelf ook altijd wel trefzeker. Ook in de vorige twee wedstrijden tegen Feyenoord vonden de Tsjechen het net. Nu Feyenoord het ook nog eens zonder eerste doelman Justin Bijlow moet doen, is het niet ondenkbaar dat Slavia Praag - met Yira Sor ook nog eens een succesvolle nieuwe aanvaller die gehaald werd in de winter - een goal maakt. Als Feyenoord wint in De Kuip, maar beide teams wel tot scoren komen, ontvang je maar liefst 3.

{image[353175][left-half][]}5. Individuele klasse Feyenoord

Met spelers als Orkun Kökcü en Luis Sinisterra lijkt Feyenoord over meer individuele klasse te beschikken als tegenstander Slavia Praag. In dit soort duels zijn het vaak deze spelers die de wedstrijd weten te beslissen. Als Kökcü, die in de eerste ontmoeting tegen Slavia Praag al scoorde, donderdagavond opnieuw een doelpunt maakt ontvang je 3.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen