Van Gaal wil ook zijn eigen dood zelf kunnen regisseren

12 april 2022, 07:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal (70) wil alles in de hand houden, zelfs zijn eigen dood. De oefenmeester gaat in zijn eigen film LOUIS in op het thema, mede vanwege een heel trieste aanleiding: zijn eigen ziekte. Door het vroeg overlijden van zijn eerste vrouw Fernanda heeft de oefenmeester een duidelijke wens gekregen over zijn eigen uitvaart.

"Ik wil doodgaan op een manier waarop ik afscheid kan nemen van mijn geliefden. Ik weet namelijk met Fernanda hoe moeilijk het anders is", vertelt Van Gaal in de documentaire tijdens een strandwandeling met zijn huidige vrouw Truus, geciteerd door de NOS. Daarover praat hij open. "Als voetbaltrainer vier je successen, maar leer je ook om teleurstellingen te accepteren."

Het overlijden van zijn eerste vrouw deed Van Gaal logischerwijs veel pijn. "Ze vroeg nog of ik had gewonnen, maar kreeg daarna veel pijn. Ze raakte in coma en het ging van kwaad tot erger", aldus de coach over de dood van zijn vorige vrouw, die overleed aan de gevolgen van de ziekte kanker. Zelf kreeg hij recent ook de diagnose kanker te horen, maar bleef desondanks zeer optimistisch.

Lees ookVan Gaal deelt goed nieuws: "Alle bestralingen zijn achter de rug"

Van Gaal prostaatkanker

"Ik weet dat de meeste mannen niet doodgaan aan prostaatkanker. Waarom zou ik dan diegene zijn?", vraagt de bondscoach zich hardop af over zijn eigen ziekte. "Ik manage het gewoon. Zoals ik een elftal moet managen, manage ik ook deze ziekte." Op de dag van de première deelde Van Gaal gelukkig goed nieuws daarover: alle bestralingen voor prostaatkanker zijn achter de rug.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen