Van der Gijp reageert op einde Vandaag Inside: "Contract ontbonden"

30 april 2022, 19:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

René van der Gijp (61) heeft voor het eerst gereageerd op de ontwikkelingen rondom Vandaag Inside. De tv-analist geeft aan dat presentator Wilfred Genee en hij solidair geweest zijn met Johan Derksen, die besloot om te stoppen na alle ontstane kritiek. Inmiddels staat het drietal al niet meer onder contract bij Talpa. "Ons contract is vrijdagmiddag meteen ontbonden", aldus Gijp.

Dat vertelt de oud-voetballer in De Telegraaf. "We zijn ervan overtuigd dat we niet meer terugkeren op tv, in deze vorm. Iedere keer is het hetzelfde. Er valt een soort bom, iedereen is hélemaal over de zeik en twee dagen later is het: waar hebben we het eigenlijk over? Dat zag je gisteren bij Op1 wel", reageert Van der Gijp, die nog wel altijd denkt dat het vertelde verhaal van Derksen helemaal niet waar is.

"In het 'onderbroekenlol in kantines-circuit' heb ik dit al dertig keer keer voorbij horen komen in allerlei weergaves. Elke keer dacht ik: het is gewoon niet waar. De keeper van Veendam zegt dat het niet waar is. Dus het OM gaat op zoek naar iemand die er niet is", vervolgt de oud-spits. Een terugkeer op tv zit er volgens hem niet meer in. "Nee joh, ik ben klaar met die tv-mannetjes. Laat gaan, ik kan ze missen als kiespijn. Dan zou ik eerder iets online willen doen, niet meer dat gestress met die omroepen."

Lees ookNijhuis reageert op rel rond Derksen en laakt 'afrekencultuur'

Johan Derksen gecanceld

Boos op Derksen is Van der Gijp, die vooral de kleedkamer gaat missen, niet. "Ik neem Johan ook niks kwalijk. Hij is volstrekt uniek. En het programma was zoals het was. We hebben zoveel lol gehad", aldus de analist, die zich wel zorgen maakt over zijn gecancelde collega. "Hij is door zoveel organisaties de wacht aangezegd, ik heb Johan nog nooit van mijn leven zo aangeslagen gezien. Ik heb gezegd: ga lekker met je hond wandelen, eet eens iets anders dan bruine boterhammen met kaas en ga naar een restaurant. Ik maak me wel zorgen dat hij nu als zo'n paria wordt neergezet."

Is het einde van Vandaag Inside terecht? Praat hieronder mee!

Reacties

Coyote
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind de tegen woordige mensen hypocriet, als het niet hun straatje pas is alles politiek incorrect. Een café praatje van Johan wordt zo groot uitgemeten, voor al door al die bewegingen zoals Meetoo. Heel de bevolking wordt gebrainwasht door al de hypocrieten die de term als Meetoo gebruiken. IK ZOU ZEGGEN WIE ZONDER ZONDE IS WERPT DE EERSTE STEEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HaTor
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daaaag we zullen jullie niet missen

Rowan
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wil jij even niet voor iedereen spreken? Ik denk dat 80% van de voetbal fans hun wel degelijk gaat missen!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen