'United nog niet overtuigd van Ten Hag: meerdere minpunten'

6 april 2022, 14:19   Bijgewerkt: 6 april 2022, 14:43

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft Manchester United tijdens zijn eerste gesprek met de club nog niet helemaal weten te overtuigen. Hij zou nog altijd als voornaamste kandidaat gelden, maar maakte 'geen ijzersterke zaak' voor zijn aanstellingen. Dat wist het Britse The Independent woensdagmiddag te melden.

De krant sprak met verschillende betrokkenen binnen de club en kreeg te horen dat Ten Hag hen 'niet weg kon blazen' met zijn plannen. Onder meer hadden zij hetzelfde bezwaar als Tottenham Hotspur afgelopen zomer. Die club hoopte de trainer toen al naar de Premier League te halen, maar zag zijn 'gebrek aan charisma' als een groot minpunt. 

Daarnaast wordt er getwijfeld omdat andere succesvolle Eredivisietrainers het in het buitenland niet altijd waar konden maken. Ook zou de spelersgroep verdeeld zijn over zijn komst en hebben de ideeën van Ten Hag over de selectie de clubleiding nog niet overtuigd. Hij zou bijvoorbeeld enkele potentiële transfertargets hebben voorgesteld, onder wie enkele Ajax-spelers. Eerdere mislukte transfers als die van Memphis Depay en Donny van de Beek maken de club daar huiverig voor.

Toch zou Ten Hag nog altijd de beste papieren hebben. Ook voor de aanstelling van concurrent Mauricio Pochettino zou immers bezwaren aan te brengen zijn. Zo zou het afkopen van diens contract bij Paris Saint-Germain bijna dertig miljoen euro moeten kosten. Voor Ten Hag is dat bedrag nog geen vijf miljoen. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen