Slot vond het Feyenoords beste wedstrijd van dit seizoen

28 april 2022, 23:55   Bijgewerkt: 29 april 2022, 06:40

Feyenoord-trainer Arne Slot vond de wedstrijd van Feyenoord donderdagavond tegen Olympique Marseille in de halve finale van de Conference League de beste van het huidige seizoen. De oefenmeester woog daarbij de tegenstand van de nummer twee van Frankrijk zwaar mee. "Dan kijk je ook naar de weerstand. Marseille is een hele goede ploeg, dat zie je aan hun goals."

Dat zei Slot tegenover Veronica na de knappe zege. "We hebben heel sterk gespeeld tegen een goede ploeg, niet voor het eerst dit seizoen. Maar als je met zo'n team mee kan en zoveel kansen kan creëren, is dat ontzettend knap", gaf Slot zijn elftal een compliment. "Er is zo veel gebeurd dat ik even moest bijkomen voor het analyseren. Maar al met al hebben we wel verdiend gewonnen, al waren er zoveel kansen voor beide kanten."

Feyenoord zette heel hoog druk op Marseille, dat wilde opbouwen. "Dan hoop je met een hoop energie en thuisvoordeel dat je fouten kan afdwingen. Maar ze hebben ook de kwaliteiten om zich door onze verdediging heen te spelen. Op 0-0 hebben ze twee keer alleen voor de keeper gestaan", was de trainer van Feyenoord ook realistisch. De Rotterdammers kregen ook kansen en dat gebeurde via een duidelijk plan: de bal achter de laatste, zeer hoogopgetrokken lijn van Marseille krijgen.

"Daar hebben we vrij veel aandacht aan besteed, ja", zei Slot. "Nog los van de goals, maar Senesi die de bal een keer slecht aanneemt, Lutsharel Geertruida, Cyriel Dessers. Ik ben bijna de tel kwijt hoeveel kansen we daaruit kregen." Het was een fijne en open wedstrijd. "Al onze thuiswedstrijden zijn bijna wel leuk, maar voor zo'n wedstrijd heb je twee teams nodig."

Lees ookFeyenoord op Rapport: twee grote uitblinkers

Ondanks de 3-2 overwinning staat Feyenoord nog zeker niet met anderhalf been in de finale van de Conference League. Toch reizen ze wel met vertrouwen af naar Marseille. "Het fijne dat uitgoals niet meer tellen, dan is 3-2 ook een prima uitgangspositie. Maar we zullen heel erg goed moeten zijn om door te gaan naar de finale", waarschuwde Slot, die het plan van Feyenoord in details aanpast. "Maar het zal niet compleet afwijken van wat we vandaag gedaan hebben."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen