PSV zoekt contact met Cillessen: eerste gesprek is al gevoerd

12 april 2022, 13:05   Bijgewerkt: 12 april 2022, 13:16

PSV heeft Jasper Cillessen vrij serieus op de korrel. De oud-Ajacied is in Eindhoven in beeld om komend seizoen de nieuwe keeper te worden. Met de 32-jarige sluitpost moet de rust terugkeren onder de lat in het Philips Stadion, zo meldt Voetbal International dinsdagmiddag. Er zou inmiddels contact zijn gelegd, nadat eerder vandaag in de regionale media rond Valencia duidelijk werd dat zijn werkgever Cillessen graag wil verkopen. 

Ook het Eindhovens Dagblad komt met de interesse van PSV in Cillessen, die nog een tot in 2023 doorlopend contract heeft bij Valencia. Hoewel hij daar een dure kracht is en niet langer basisspeler is, wil de Spaanse club wel een transfersom zien voor de 61-voudig international van het Nederlands elftal. 'Ook de salariseisen van Cillessen kunnen nog een obstakel vormen voor PSV', meldt VI. De deal is dus nog allesbehalve rond.  

Het weekblad weet dat de doelman zelf wel open staat voor een terugkeer naar Nederland. Hij wil vanwege het WK in Qatar ergens zeker zijn van een basisplaats en gezien de vorm die Joël Drommel recent etaleerde én het feit dat het huurcontract van Yvon Mvogo na dit seizoen afloopt, lijkt dat in EIndhoven een zekerheidje. 'PSV wil naast de Groesbeker nog een doelman halen omdat de kans zeer groot is dat ook Vincent Müller vertrekt', staat er mogelijk nog meer op de rol. 

Lees ookKeepersproblemen Oranje houden aan: deze opties zijn er nog

Cillessen gepasseerd

Cillessen begon dit seizoen nog als basisklant in de Sinaasappelstad, maar moet bij Valencia na zijn blessure inmiddels de jonge Giogi Mamardashvili voor zich dulden als eerste keuze en trainer José Bordalás toonde zich vol lof over de Georgiër.

Desondanks zou Valencia 'enkele miljoenen' voor de goalie willen hebben. In het verleden speelde de sluitpost voor NEC, Ajax en FC Barcelona, waar hij tweede keuze was achter Marc-André Ter Stegen. 'Binnen PSV is er enthousiasme over de kwaliteiten van Cillessen en ook het vertrouwen dat hij de club de komende seizoenen verder zou kunnen brengen', weet het ED

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen