PSV op rapport: Mvogo brengt gewenste rust, één onvoldoende

7 april 2022, 23:09

PSV heeft een prima uitgangspositie geboekt in het heenduel van de Conference League op bezoek bij Leicester City. De Eindhovenaren hadden vroeg in het duel kunnen scoren, maar lieten dat na en waren in het restant amper nog gevaarlijk. FCUpdate.nl legt de ploeg van trainer Roger Schmidt langs de meetlat. 

Yvon Mvogo: 6,5

Na de blunders van Joël Drommel was de druk voor Mvogo hoog. De sluitpost blunderde de vorige keer direct ook toen hij de kans kreeg van Roger Schmidt, waardoor hij direct weer op de bank kon plaatsnemen. In Engeland toonde de Zwitser zich rustig, ook bij hoge ballen (die had hij allemaal klem) en aan de bal – hetgeen eerder nog weleens zijn zwakke punten waren.

Mauro Júnior: 6,5

Hoewel de rechtsbackpositie in Oranje niet per se dun bezaaid is, zou het neutraliseren van de Braziliaan geen gekke gedachte zijn. Waar je hem ook neerzet, Mauro Júnior scoort een voldoende. Met Harvey Barnes als directe opponent hield hij zich verdedigend knap staande met kramp in de slotfase als gevolg, al kon hij aan de bal het verschil niet maken.

André Ramalho: 6,5

De achterhoede van PSV stond, net als die van opponent Leicester City, aardig stabiel. In vergelijking met afgelopen zaterdag, toen het halverwege 3-1 stond voor FC Twente, is dat zeker een compliment waard. In dat duel viel Ramalho halverwege in en ditmaal stond hij aan de aftrap: de routinier zorgde, hoe vervelend ook voor concurrent Jordan Teze, voor rust.  

Olivier Boscagli: 7

De Fransman had zijn belangrijkste ingreep van de avond na een uur voetballen. Want dat Leicester City slechts tot twee doelpogingen kwam, overigens eentje meer dan PSV, was mede te danken aan de Fransman. Nadat Ramalho was uitgespeeld leek er vanaf enkele meters een joekel van een Engelse kans te komen, maar met zijn hele hebben en houwen zorgde Boscagli voor slechts een corner. 

Philipp Max: 5,5

De vrije trap die de back nam na ruim een uur spelen, ging heel pijnlijk over iedereen en rolde over bij de cornervlak onaangeraakt over de zijlijn. Het was veelzeggend voor zijn optreden aan de bal, waarin hij bij PSV zijn oude vorm nog niet hervonden heeft. Verdedigend stond hij zijn mannetje, maar veel meer dan dat was het niet.

Ibrahim Sangaré: 6,5

De sterkhouder stond in de belangstelling van Newcastle United afgelopen winter en dat is niet geheel gek. Vooral fysiek kon de middenvelder mee in het gevecht dat het soms was op, zonder dat hij direct overal op de scoutingslijstjes zal zijn verschenen na zijn optreden in het King Power Stadium. 

Joey Veerman: 6,5

Tegen FC Kopenhagen werd hij halverwege gewisseld omdat hij met dom balverlies een doelpunt van de tegenstander inleidde. Dat had met momenten van Kelechi Iheanacho donderdagavond ook tweemaal kunnen gebeuren, maar ditmaal strafte Leicester City het niet af. Behoudens die slordigheden toonde Veerman zich aan de bal een meerwaarde bij PSV, die voor kansen zorgt. Alleen de foutjes moeten er wel snel uit.

Mario Götze: 5

Had na een minuut al moeten scoren, oog-in-oog met keeper Kasper Schmeichel, maar schoot de bal via de Deen naast. Verder kon de Duitser het verschil niet maken in een typisch Engelse wedstrijd, waarin het spel zich amper afspeelde op het middenveld en Götze PSV ook niet echt aan kansen kon helpen. Dat de megakans het enige schot op doel voor PSV was, maakte de misser extra pijnlijk. 

Noni Madueke: 6

In eigen land land liet het talent flitsen zien van het talent dat hij heeft. Meermaals gooide de buitenspeler een fraaie solo of actie uit, maar het rendement ontbrak. In het tweede bedrijf sloeg al snel de vermoeidheid toe, waardoor zijn wissel logisch was, maar flitsen van zijn potentie waren zeker zichtbaar. 

Eran Zahavi: 5,5

De spits van PSV kreeg vrijwel geen voet aan de grond tegen het ijzersterke centrale duo. Aangezien de Israëlier zeer afhankelijk is van het aantal bespeelbare ballen, is hem dat misschien wel niet te verwijten. Dat Schmidt voor meer beweeglijkheid koos voorin toen Zahavi werd gewisseld, onderstreept dat.

Cody Gakpo: 6

Voor veel PSV'ers was de kwartfinale van de Conference League een bijzondere ontmoeting, maar de Engelse ogen waren voor het duel grotendeels op de aanvoerder van PSV gericht. Hij stond vooraf groots in de kranten vanwege de belangstelling van Arsenal en zou ook op de diverse scoutingslijstjes hebben gestaan tijdens de wedstrijd. Behoudens een goede actie waar hij op het oog onterecht geen strafschop kreeg, kon hij zijn stempel niet drukken.

Wissels

Ritsu Doan: 6

Leed eenmaal heel duur balverlies, maar zag uit de door hem ingeleide counter ongevaarlijk eindigen. Daarmee kreeg hij geen negatief stempel op het duel, terwijl hij aanvallend wel een aantal aardige acties in huis had. 

Bruma: speelde tekort voor een beoordeling

Jordan Teze: speelde tekort voor een beoordeling

Marco van Ginkel: speelde tekort voor een beoordeling

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen