PSV met nieuw centrum tegen Leicester City, basisplek Veerman

14 april 2022, 17:22   Bijgewerkt: 14 april 2022, 17:31

PSV-trainer Roger Schmidt heeft Jordan Teze en André Ramalho gekozen als het nieuwe centrum van de achterhoede. Voor de return in de kwartfinale van de Conference League is Olivier Boscagli niet inzetbaar, waardoor de Duitser voor twee rechtspoten in het centrum kiest. Op het middenveld krijgt Joey Veerman de voorkeur boven Ritsu Doan. 

Dat betekent dat Veerman samen met Mario Götze, Erick Gutiérez en Ibrahim Sangaré aan de aftrap staat in een 4-2-2-2-formatie met Eran Zahavi en Cody Gakpo als diepe spitsen van PSV. Afgelopen weekend rouleerde Schmidt volop en kregen onder anderen Ritsu Doan, Carlos Vincius en Yorbe Vertessen voorin, maar het trio begint donderdagavond in het Philips Stadion op de bank. De geblesseerde Noni Madueke ontbreekt zoals bekend helemaal in de wedstrijdselectie.

Lees ook: Rodgers niet bang voor PSV: "Gewend aan grote wedstrijden"

Dat geldt ook voor Armando Obispo, Boscagli, Philipp Mwene, Ryan Thomas en Shurandy Sambo. Mede daardoor zit de jonge Fredrik Oppegard bij de wedstrijdselectie. De Noorse linksachter is sinds vorige week hersteld van zijn blessure en is aangesloten bij de door Schmidt geselecteerde spelers. De gepasseerde Joël Drommel zit net als collega-keeper Vincent Müller op de bank bij de Eindhovenaren. Omdat Marco van Ginkel anders dan tegen RKC Waalwijk op de bank begint, draagt Gakpo opnieuw de aanvoerderband. 

Opstelling PSV: Mvogo; Mauro Júnior, Teze, Ramlho, Max; Sangaré, Gutiérrez; Veerman, Götze; Gakpo en Zahavi

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen