OM stelt opsporingsonderzoek in naar uitspraken Derksen

28 april 2022, 13:59

Johan Derksen moet vrezen dat hij vervolgd gaat worden voor de uitspraken die hij dinsdagavond heeft gedaan. De tv-analist vertelde in een uitzending dat hij een dronken vrouw had gepenetreerd met een kaars. Hoewel hij een dag later het verhaal enigszins bagatelliseerde door te stellen dat hij de kaars alleen tussen haar benen had gezet, gaat er gekeken worden naar de strafbaarheid van zijn daad.  

Dat schrijft de NOS althans. "Duidelijk is dat hier sprake is van zeer af te keuren grensoverschrijdend gedrag", laat het OM weten tegenover de omroep. Daarom is er een opsporingsonderzoek ingesteld naar de kwestie, dat is gericht op 'de waarheidsvinding van mogelijk strafbare gedragingen', waarover tijdens VI Vandaag werd gesproken.

Hoewel strafrechtadvocaat Job Knoester in de uitzending van woensdag uitlegde dat het feit destijds niet strafbaar zou zijn geweest en het vermoedelijk ook al is verjaard, wil het OM daar op voorhand geen genoegen meenemen. Volgens hen hangt de strafbaarheid volledig af van de 'aard en context' waarin het incident zich heeft plaatsgevonden.

Lees ookVandaag Inside raakt sponsor kwijt na Derksen-schandaal

In het onderzoek wordt onder meer een oproep gedaan naar de betrokkenen van destijds. Derksen vertelde dat hij naast de vrouw, het slachtoffer, op stap was met de keeper van BV Veendam en een andere nog onbekende vrouw. 'Het OM roept betrokkenen op om hun verhaal te doen', schrijft de NOS over de kwestie, die daarmee nog wel degelijk een staart zal krijgen.

Reacties

Frerinho
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Buiten dat het totaal niet kan wat hij heeft gedaan, ook erg dom om oude koeien uit de sloot te halen. En het dan zo lacherig vertellen op TV ook... Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen