Nederland in shock: Johan Derksen bekent verkrachting op tv

27 april 2022, 15:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Johan Derksen ligt zwaar onder vuur nadat hij dinsdagavond tijdens VI Vandaag bekende op jonge leeftijd een vrouw te hebben gepenetreerd met een kaars. De voetbalanalyticus kreeg er flink van langs op Twitter, ook al gaf hij tijdens de uitzending nog aan zich te schamen voor het voorval. Talpa wil in gesprek met het televisie-icoon.

Tijdens de uitzending gaf Derksen aan zich in zijn jeugdjaren ook wel eens te hebben misdragen, toen het aan tafel ging over de aanklacht van seksueel misbruik tegen Johnny de Mol. Derksen gaf aan op zijn 22ste een kaars in de vagina van een dronken vrouw te hebben gestoken. Het Algemeen Dagblad omschrijft de zaak op de website als verkrachting. 

Derksen reageerde in gesprek met het AD kort op de uitspraken aan tafel. "Ik trek er geen woord van terug, ik bied ook mijn excuses niet aan. Het is een jeugdzonde die ik heb opgebiecht, daarmee heb ik me kwetsbaar opgesteld. Ik ben er niet trots op, maar ik heb gezegd wat ik heb gezegd. Het gebeurde in de tijdgeest van toen. Vanavond zullen alle talkshows wel rijkelijk gevuld zijn met vinnige dames die er wat van vinden."

In een reactie laat Talpa weten geschrokken te zijn. "Dit is een ernstige zaak waar we zorgvuldig naar gaan kijken. We gaan op de kortst mogelijke termijn in gesprek met Johan", aldus een woordvoerder. Twee jaar geleden lag Derksen ook al zwaar onder vuur na een racistische grap over rapper Akwasi. Het voetbalpraatprogramma sneuvelde destijds bijna.

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom staat er als titel verkrachting en kan ik nergens uit het artikel opmaken dat het tegen haar zin was?

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Derksen lijkt erop te kicken dat er schande over hem wordt gesproken. Lijkt Wilders wel. Liepen de kijkcijfers zo ver terug dat ze dit nodig hebben? Haal die seriële kerel gewoon van de buis.

TomdB
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja, juridisch gezien kan het worden uitgelegd als verkrachting, maar als je het originele fragment bekijkt, dan begrijp je dat het iets genuanceerder ligt. Ik mag dan geen groot fan van Derksen zijn, maar dit is weer pure smaakmakerij door de media.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen