Ihattaren vermoedelijk niet met Ajax mee in bekerfinale tegen PSV

10 april 2022, 09:13

De kans dat Mohamed Ihattaren (20) tijdens de bekerfinale tegen PSV al tot de wedstrijdselectie van Ajax 1 behoort, lijkt bijzonder klein. Hoewel de middenvelder annex aanvaller op de weg terug is in het beloftenteam van de Amsterdammers, achtte trainer Erik ten Hag een optreden in De Kuip op 17 april voor zijn pupil nog te vroeg.

"Fans vinden het mooi, maar hij moet wel wat kunnen bijdragen", zei de coach van Ajax desgevraagd tegenover Ajax Showtime over de mogelijkheid dat Ihattaren speeltijd krijgt in de bekerfinale tegen PSV. Uitsluiten deed Ten Hag het op voorhand ook niet, maar met deze uitspraken tempert hij in elk geval de verwachtingen. Op social media werd door Ajax-fans veelvuldig de hoop uitgesproken dat Ihattaren van de partij kon zijn tegen diens oude club PSV, maar die kans is dus niet zo groot. 

Dat Ten Hag de bekerfinale te vroeg vindt komen, betekent overigens niet dat hij niet content is met de stappen die Ihattaren in de beloftenploeg zet. "Ik ben heel blij met zijn ontwikkeling. Hij is zelf ook blij, hij lacht weer. Die jongen heeft zo veel tegenslag gehad, maar hij is nog op de weg terug en het is nog een lange weg", waarschuwde Ten Hag wel.

Lees ook: Ihattaren opnieuw basis: "Maar denk dat hij nog even nodig heeft"

Ihattaren in statistieken

Ihattaren kwam de afgelopen drie wedstrijden in actie namens Jong Ajax. Daarin liet hij zich meteen zien in de statistieken, want hij kwam tot één treffer en twee assists. Negentig minuten deed hij nog niet mee: eerst viel hij een half uurtje in, vervolgens speelde hij tegen TOP Oss zestig minuten en vrijdagavond tegen Roda JC werd hij in de pauze naar de kant gehaald.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen