Gakpo overweegt bij PSV te blijven na gesprek met Van Nistelrooy

26 april 2022, 18:56

Cody Gakpo (22) overweegt serieus om nog een jaar langer bij PSV te blijven. Hoewel de Eindhovenaar na dit seizoen op weg leek naar het buitenland, hoopt Ruud van Nistelrooy de buitenspeler te overtuigen om nog een jaar in het Philips Stadion te blijven.

Dat vertelt PSV-watcher Rik Elfrink althans in de podcast van het Eindhovens Dagblad. Gakpo overweegt serieus om nog een seizoen langer te blijven bij de club waar hij zijn doorbraak kende in het profvoetbal. "Gakpo moet, logischerwijs, een van de speerpunten worden. Hij heeft gesproken met de nieuwe trainer, Van Nistelrooy", weet de journalist, die ook denkt dat het einde van het huidige seizoen nog invloed kan hebben. 

"De vraag is ook nog wat dit seizoen gaat brengen. Als PSV geen kampioen wordt, wil hij dan de club pas verlaten als hij wel met de titel in handen staat? En ook het WK kan een belangrijke rol spelen", verwacht Elfrink over Gakpo, die anders dan Georginio Wijnaldum en Memphis Depay nog geen titel pakte bij PSV. Bovendien zou hij Eran Zahavi of Mario Götze-achtige salarissen kunnen gaan ontvangen. "Maar het gaat om het sportieve aspect." 

Van Nistelrooy voorbeeld

De situatie van Gakpo werd door collega clubwatcher Marco Timmer ook besproken. Hij zou een jaar onder Van Nistelrooy nog waardevol vinden. "Dat is voor zijn ontwikkeling het beste, met Eredivisie- en Europees voetbal. In Van Nistelrooy heeft Gakpo het perfecte voorbeeld en een uitstekende ervaringsdeskundige", sprak Timmer.

De aankomend trainer van PSV maakte bijvoorbeeld op zijn 25ste pas de overstap naar de Premier League. "Van Nistelrooy was zowel fysiek als ook mentaal klaar voor het absolute topvoetbal van Europa. Dat is Gakpo nog niet", denkt Timmer, die vooral fysiek vraagtekens over de aanvaller. Die vraagtekens heeft Elfrink ook. "

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is ook gewoon de enige juiste keuze voor hem. Nog genoeg ruimte voor ontwikkeling bij PSV om echt de grote man te worden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen