Fortuna ontsnapt door VAR aan nederlaag in knotsgekke eindfase

9 april 2022, 20:56   Bijgewerkt: 9 april 2022, 21:03

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond in de Galgenwaard een belangrijk punt gepakt in de strijd tegen de degradatie. In een boeiend duel met FC Utrecht kwamen de Limburgers al vroeg achter door een fraaie goal van Bart Ramselaar, maar het draaide de wedstrijd in de tweede helft om tot 1-1. In de blessuretijd leek Mark van der Maarel nog de 2-1 te maken, maar scheidsrechter Sander van der Eijk en VAR Danny Makkelie keurden het doelpunt af.

Henk Fraser lijkt volgend seizoen de nieuwe trainer van FC Utrecht te worden. Fraser, nu nog trainer van Sparta Rotterdam en assistent-trainer van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal, heeft er nooit een geheim van gemaakt graag in De Galgenwaard te willen werken. FC Utrecht ontsloeg onlangs trainer René Hake en schoof diens assistent Rick Kruys naar voren voor het restant van het seizoen. De interim-trainer kreeg hierbij hulp vanuit de club met de aanstelling van de ervaren Dick Advocaat, die Kruys moet begeleiden in een mentorrol.

Coach Kruys kon zaterdagavond met een nagenoeg fitte selectie aantreden tegen Fortuna Sittard. Hij begon daardoor ook met dezelfde elf ten opzichte van vorige week tegen RKC Waalwijk (1-1). Spits Henk Veerman ontbrak nog steeds in de formatie van de oefenmeester.

Bij Fortuna Sittard is het nog altijd alle hens aan dek. De degradatiezorgen namen verder toe nadat het team van Sjors Ultee vorige week pijnlijk onderuitging in het eigen Fortuna Sittard Stadion tegen Heracles Almelo (0-2). Ultee besloot om één wijziging te maken ten opzichte van vorige week. Tijjani Noslin stond in de basis en dat ging ten koste van Lisandro Semedo.

Het was naarmate de eerste helft vorderde dweilen met de kraan open voor Fortuna. Utrecht kreeg kans op kans, maar liet het constant afweten als het ging om de afronding. Na een halfuur kreeg de ploeg van Kruys dé grootste kans om de marge van één te vergroten. Uit een snelle uitbraak liep de thuisploeg in een overtalsituatie op het doel van Yanick van Osch af, maar uiteindelijk liepen Quinten Timber en Ramselaar elkaar in de weg.

Fortuna wist dat het na de rust uit een ander vaatje moest tappen als het niet wéér met een nederlaag van het veld wilde stappen. De Limburgers begrepen dat en kwamen veel beter voor de dag vergeleken met het eerste bedrijf. Zian Flemming kreeg vlak na rust een opgelegde kans om de stand gelijk te trekken nadat hij oog in oog kwam te staan met doelman Fabian de Keijzer, maar de sluitpost redde fenomenaal.

De ploeg van Ultee bleef aandringen en Utrecht was het spoor totaal bijster. Waar keeper De Keijzer kort geleden nog de held was, liet de doelman even later een schot van heel ver uit zijn handen vallen. Zodoende kon Flemming vanuit de scrimmage alsnog profiteren: 1-1.

Na de gelijkmaker van Flemming bleven de geel-groenen aardig doorgaan. De Limburgers kregen via Seuntjens en Duarte nog grote kansen op de 1-2, maar de bal wilde maar niet goed vallen voor de Fortunezen.

Het was in de resterende blessuretijd vrouwen en kinderen eerst bij Fortuna, maar de ploeg neemt uiteindelijk een puntje mee terug naar Sittard. FC Utrecht weet dankzij het gelijkspel opnieuw niet te winnen.

Opstellingen en beoordelingen*:

Opstelling FC Utrecht: De Keijzer 5; Van der Maarel 6, Van der Hoorn 6, Janssen 6, Van der Kust 6,5; Timber 7 (81. Almqvist –), Maher 7, Gustafson 6, Ramselaar 7,5 (69. Van der Streek 5,5); Douvikas 6 (63. Mahi 5), Boussaid 6 (69. Sylla 5).

Opstelling Fortuna Sittard: Van Osch 5; Tirpan 5, Angha 5, Siovas 5, Cox 5 (86. Pinto –); Duarte 7, Rienstra 4 (28. Tekie 4,5); Noslin 6 (69. Semedo), Flemming 6,5, Seuntjens 5; Benschop 5 (73. Gladon –).

Man of the Match: Bart Ramselaar

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen