Feyenoord hoopt op 'Ajax-behandeling': "Niet eenvoudig"

22 april 2022, 20:30

Arne Slot hoopt dat de KNVB bereid is om mee te werken aan het verzetten van wedstrijden van Feyenoord. De Rotterdamse club is de enige vertegenwoordiger van het Nederlandse voetbal in Europa en daardoor hoopt de oefenmeester dat er enkele duels verplaatst mogen worden om zo goed mogelijk voor de dag te komen in de dubbele ontmoeting met Olympique Marseille.

Daarbij doelt Slot op de wedstrijden tegen Fortuna Sittard, PSV én FC Utrecht. Dat laatste verzoek, om in plaats van zondagmiddag al zaterdagavond in actie te komen, werd afgewezen door de gemeente Utrecht. "We hadden graag zaterdagavond gespeeld in plaats van zondag", erkende Slot. "We hebben dit programma al vaker gedraaid. We hebben inderdaad wat verzoeken liggen. We kijken of er op dezelfde manier kan worden meegewerkt als een paar jaar geleden", doelde Slot tijdens de persconferentie over het jaar waarin Ajax ver kwam in de Champions League.

Daarin stonden de Amsterdammers ook in de halve finale van een groot toernooi en werden er veel nationale wedstrijden verplaatst. In Rotterdam-Zuid hoopt men ditmaal op een zelfde bereidheid van de KNVB. "Toen werd de kans als groter aangenomen dat ze de finale haalden als ze in het weekend niet hoefden te spelen. Dat kan ik bevestigen, dat is prettig als je dat hebt. Dat zouden wij ook graag zien", zei de coach. "Dat is niet eenvoudig als je kijkt naar het programma dat erachter zit." Vooral het duel met Fortuna Sittard hoopt Feyenoord helemaal te cancelen dat weekend en te verlaten. "Maar dat zal niet eenvoudig zijn." 

Lees ookSlot hoopt op Eredivisie-wijzigingen: "Hebben de vraag uitstaan"

Feyenoord minder tegen 'topclubs'

Slot zal niet in de laatste plaats hopen op medewerking, omdat hij tijdens de persconferentie werd geconfronteerd met de pijnlijke statistiek: tegen teams uit het rechterrijtje presteert Feyenoord uitstekend (17 zeges uit 18 wedstrijden), maar tegen de beste acht ploegen (2 zeges uit 11 wedstrijden) gaat het beduidend minder. "De vorige keer speelden we tegen FC Utrecht om 12.15 uur zondagmiddag na een midweekse wedstrijd op donderdag. Het helpt niet mee als je na een zware Europese uitwedstrijd een zware uitwedstrijd in Nederland staat te wachten. Zo heeft elke wedstrijd zijn eigen verhaal."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen