F1-legende Hamilton en Serena Williams willen investeren in Chelsea

21 april 2022, 11:55

Groot nieuws uit Engeland: Lewis Hamilton en Serena Williams zouden een investering willen doen in de Engelse topclub Chelsea. Hun bijna twaalf miljoen euro zou een onderdeel zijn van het bod dat voormalig Liverpool-voorzitter Martin Broughton aan het voorbereiden is. Hij zou de opvolger willen worden van Roman Abramovitsj.

Door de oorlog van Rusland in Oekraïne was het aanblijven van de Russische eigenaar geen optie meer en dus moest Chelsea op zoek naar een nieuwe investeerder. Broughton toonde eerder al interesse, maar krijgt volgens Sky Sports steun van Hamilton en Williams. Waarom zij willen investeren, wordt door het Engelse medium niet specifiek gemeld, maar opmerkelijk is het in elk geval wel. 

Hamilton zou namelijk supporter zijn van Arsenal, maar wil meewerken aan het project vanwege de 'diversiteit, rechtvaardigheid en inclusiviteit'. Overigens is het niet gezegd dat het duo ook daadwerkelijk gaat investeren, want naast Broughton hebben ook de miljardairs Steve Pagliuca en Larry Tanenbaum én Todd Boehly, die ook gedeeltelijk eigenaar is van LA Dodgers, hebben belangstelling.

Lees ook: Bizar: 'Abramovich heeft vermoedelijk vergiftiging opgelopen'

Het zou niet de eerste keer zijn dat er een topsporter buiten het voetbal een rol krijgt in het Engelse voetbal, want LeBron James is bijvoorbeeld ook actief bij Liverpoool. De rekening moet overigens goed te voldoen zijn voor de wereldsterren, want Hamilton zou een vermogen van bijna 270 miljoen euro hebben, terwijl Williams met 225 miljoen euro maar net wat lager zit. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen