Cillessen is weer fit, maar blijft veroordeeld tot Valencia-bank

11 april 2022, 07:00   Bijgewerkt: 10 april 2022, 23:04

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 11 april.

Nieuws

Training en media-moment Leeuwinnen

Na de recordzege van de Leeuwinnen op Cyprus zal er nogal wat aandacht zijn voor het team van Mark Parsons. Te meer omdat het nog onduidelijk is wat er staat te gebeuren met het duel met Belarus, die Nederland op principiële redenen niet wil spelen. De training en aansluitend mediamoment zijn daardoor extra interessant, want anders had Oranje dinsdag niet vriendschappelijk tegen Zuid-Afrika, maar tegen Wit-Rusland gespeeld. 

Wedstrijden

Rayo Vallecano – Valencia (21.00 uur)

Het keepersprobleem bij het Nederlands elftal wordt voorlopig niet opgelost, want hoewel Jasper Cillessen anders dan Justin Bijlow wel weer fit is bij Valencia, zit hij voorlopig gewoon op de bank. De jonge Giorgi Mamardashvili is de eerste keuze onder José Bordalás, die met zijn ploeg in de laatste vijf officiële duels slechts één tegentreffer incasseerde. Veel reden om te wisselen zal er voor het treffen met Rayo Vallecano derhalve niet zijn. 

Bologna – Sampdoria (20.45 uur)

Mitchell Dijks, Jerdy Schouten en Denso Kasius hielden vorige week koploper AC Milan op een knap gelijkspel, maar dat positieve resultaat was een uitzondering op de huidige reeks. Van de laatste vijftien wedstrijden werden er namelijk maar twee gewonnen, terwijl de ploeg daarvoor lang meedeed in de Italiaanse subtop. Om niet in 'degradatienood' te komen, is een zege op Sampdoria gewenst. 

Voetbal op tv

21.00 uur: Rayo Vallecano – Valencia, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in La Liga

21.45 uur: VI Vandaag, SBS6, talkshow over onder meer voetbal

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen