Boete voor Feyenoord en Marseille aanstaande, 22 aanhoudingen

28 april 2022, 21:19

Feyenoord en Olympique Marseille staan dit seizoen in Europa al bekend om de enorme achterban van fans, die zich echter niet altijd even goed gedragen. Ook donderdagavond ging het voorafgaand aan de halve finale van de Conference League weer mis bij een kleine groepering. Er werden in totaal 22 mensen opgepakt rond De Kuip, van wie het overgrote deel Fransen (twintig) is.

Dat schrijft NU.nl althans over de ongeregeldheden rondom De Kuip. Beide supportersgroeperingen kwamen met elkaar in aanraking, waarbij er vuurwerk gegooid zou worden naar elkaar. Daarbij ging ook zwaar vuurwerk van de ene, naar de andere groep en dat was voor de politie reden om in te grijpen.

Het vuurwerk kwam namelijk ook terecht bij de Mobiele Eenheid, waardoor zij zich genoodzaakt voelden om in te grijpen en supporters aan te houden. In totaal werden er 22 mensen aangehouden, van wie het nog niet bekend is wat de potentiële straffen zijn. In De Kuip zitten wel uitsupporters, zoals volgende week andersom in Marseille eveneens het geval zal zijn. Het stadion mag dan wat thuisfans echter niet worden uitverkocht. 

Lees ookMarseille krijgt straf: géén uitverkocht stadion tegen Feyenoord

Straffen Feyenoord en Marseille

Ook in het stadion lieten beide supportersgroeperingen zich niet onbetuigd. Gezien de grote hoeveelheid vuurwerk die zowel bij de thuis- als uitsupporters werd afgestoken aan het begin van de wedstrijd, zullen zowel Feyenoord als ook Marseille opnieuw een standje kunnen verwachten van de UEFA. Marseille kreeg eerder al boetes en moet zelfs een deel zonder publiek spelen, terwijl de boetepot van Feyenoord op recordhoogte staat. Voor beide clubs lijkt een volgende staf onvermijdbaar.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen