Bijzondere scenario's: zo kan PSV CL- of EL-deelname uitkiezen

7 april 2022, 17:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een bijzonder scenario lonkt voor PSV: als de Eindhovenaren de Conference League winnen en eerste of tweede worden in de Eredivisie, dan mogen ze kiezen aan welk toernooi ze volgend seizoen willen deelnemen. Ze hebben dan namelijk zowel recht op deelname aan de Europa League als ook aan (de voorronde van) de Champions League.

En dus mag Ruud van Nistelrooy met zijn selectie kiezen, al zal dat niet ingewikkeld zijn. In de Champions League is veel meer geld te verdienen dan in het kleinere broertje en bovendien geeft uitschakeling in de derde voorronde van het miljardenbal ook recht op deelname aan de groepsfase van de Europa League. Die route werd dit seizoen, weliswaar via een extra voorronde, ook bewandeld door de Eindhovenaren. Als PSV landskampioen wordt en er een direct ticket voor de groepsfase wacht, is de keuze helemaal snel gemaakt. 

{image[353598][right-half][]}Geen extra ticket bij Feyenoord-succes?

Verder is het ook bijzonder dat als Feyenoord de Conference League wint, er mogelijk géén extra Europees ticket komt. Hoewel de winnaar van het derde toernooi een plek krijgt in de groepsfase van de Europa League komend seizoen, moet Nederland het reguliere ticket voor de EL in dat scenario afstaan aan de bekerwinnaar van een ander land. Alleen als Feyenoord zich niet via de Eredivisie plaatst voor Europees voetbal – wat in de huidige stand niet heel logisch is – komt er een extra Nederlands ticket. Aangezien de play-offs pas na de finale van de Conference League staat gepland, kan het voor Nederland gunstig zijn dat Feyenoord de play-offs verliest.

Datzelfde geldt overigens voor het succes van PSV, dat nog nadrukkelijker op weg is naar Europese deelname. Omdat de Eindhovenaren de nationale bekerfinale tegen Ajax spelen, gaat het ticket van die wedstrijd normaliter naar de nummer drie van de Eredivisie (mits Ajax en PSV de nummers één en twee blijven), waardoor de play-offs tussen de nummers vijf tot en met acht gaan in Nederland.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen