Basisplek Beukema bij AZ mede door bijzondere statistiek

3 april 2022, 09:26

Het duurde lang voordat AZ-verdediger Sam Beukema (23) een kans kreeg in de basis van AZ, maar inmiddels heeft de centrale verdediger concurrent Pantelis Hatzidiakos verdrongen uit de eerste elf. Zelf weet de voormalig speler van Go Ahead Eagles wel waarom. "We hebben met mij in de basis nog nooit een wedstrijd verloren. Die ongeslagen reeks duurt nog even voort."

Dat vertelde Beukema tegenover De Telegraaf over zijn eigen spel en de cijfers die daarbij horen. In de Eredivisie startte de verdediger voor het eerst pas eind november aan de aftrap tegen Vitesse en in totaal stond de verdediger pas achtmaal in de basis en was hij liefst twintigmaal invaller bij AZ. "Ik heb sinds die bewuste wedstrijd in Arnhem steeds meer minuten gekregen", vertelde hij.

"Daarin heb ik me aardig kunnen door ontwikkelen. Hoe vaker ik speelde, des te lekkerder het ging. Des te mooier was het dat ik ook nog een paar keer belangrijk ben geweest voor de ploeg", doelde hij ook op zijn aanvallende kwaliteit. Dit seizoen staat de teller namelijk al op drie doelpunten, al had hij zaterdagavond tegen Vitesse zijn vierde van het seizoen moeten maken na een fraaie voorzet van Jesper Karlsson.

Lees ook'Bundesliga-club wil AZ beroven van doelpuntenmaker Pavlidis'

"Normaal gesproken maak ik zo'n kopbal gewoon. Misschien heeft dat toch iets met wedstrijdritme te maken", dacht basisklant Beukema. "Ik scan waar de ruimtes liggen en daar ga ik dan vol voor. Hopelijk maak ik er nog één of twee dit seizoen."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen