Ajax slaat toe in titelstrijd en zet morsend PSV op gepaste afstand

3 april 2022, 00:30   Bijgewerkt: 2 april 2022, 23:38

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 2 april.

PSV gooit titelkansen te grabbel in weergaloos spektakelstuk

PSV heeft is een absoluut spektakelstuk dure punten verspeeld in de titelstrijd. Het kwam met 3-0 achter tegen FC Twente en kwam vervolgens nog knap terug tot 3-3. Aangezien koploper Ajax wel won, is het gat met de Eindhovenaren nu gegroeid tot maar liefst vijf punten. FC Twente zal een zure nasmaak overhouden aan het duel, maar blijft zicht houden op directe plaatsing voor Europees voetbal.

Feyenoord verstevigt derde plaats met zege op stug Willem II

Met een 2-0 overwinning neemt Feyenoord de derde plaats stevig in handen en mag het zelfs nog stiekem dromen van plek twee. De ploeg van Arne Slot had de nodige moeite met een zeer defensief Willem II, maar een individuele ingeving van Luis Sinisterra bracht de thuisploeg na driekwart wedstrijd op voorsprong. De Tilburgers probeerden vervolgens nog terug te komen, maar een enorme fout van Wessel Dammers zorgde kort voor tijd voor de beslissing.

Ajax tweemaal scherp in extra tijd en overleeft horde Groningen

Ajax heeft zaterdagavond met veel moeite drie punten gepakt in Groningen. De Amsterdammers kwamen na een fraai doelpunt van spits Jorgen Stand Larsen op een 1-0 achterstand, maar wisten die achterstand nog in de blessuretijd van de eerste helft om te buigen naar een 1-2 voorsprong. In de blessuretijd van de tweede helft tekende Steven Berghuis voor de definitieve nekslag: 1-3.

Trainerswissel sorteert geen effect: Kramer doet oude club pijn

FC Utrecht heeft de eerste wedstrijd na de trainerswissel niet gewonnen. Het brak met trainer René Hake en hoopte met Rick Kruys voor de groep een einde te maken aan een matige periode. Lang leek Quinten Timber verantwoordelijk voor het enige doelpunt, maar Michiel Kramer kopte in de blessuretijd zijn oude club terug in mineur: 1-1.

AZ wint subtopper en voert druk op concurrent Feyenoord weer op

AZ heeft in eigen huis Vitesse met 3-1 verslagen. In een boeiend duel waren beide teams lange tijd aan elkaar gewaagd, maar de Alkmaarders trokken uiteindelijk terecht aan het langste eind. In het AFAS Stadion bleef de thuisploeg zodoende in het spoor van nummer drie Feyenoord. De Rotterdammers hebben 58 punten, terwijl AZ en FC Twente volgen met drie punten minder.

Ajax met speels gemak naar zege in Mini-Klassieker na wereldactie

Ajax O18 heeft het goede voorbeeld gevolgd van het eerste elftal van twee weken geleden door de Mini-Klassieker te winnen. De talenten van Ajax waren met 3-0 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Feyenoord. Vooral de openingstreffer van Jay Enem zal de supporters bijblijven, door de fenomenale actie van Prince Aning voorafgaand aan het doelpunt.