Ajax met speels gemak naar zege in Mini-Klassieker na wereldactie

2 april 2022, 18:28

Ajax O18 heeft het goede voorbeeld gevolgd van het eerste elftal van twee weken geleden door de Mini-Klassieker te winnen. De talenten van Ajax waren met 3-0 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Feyenoord. Vooral de openingstreffer van Jay Enem zal de supporters bijblijven, door de fenomenale actie van Prince Aning voorafgaand aan het doelpunt.

Hoewel Ajax een aantal weken geleden door Feyenoord nog werd uitgeschakeld in de beker, had het nu geen kind aan de aartsrivaal. Nadat de openingsfase licht in het voordeel van de Amsterdammers was, begon Prince Aning na een klein halfuur aan een dribbel. Na enkele tegenstander achter zich te hebben gelaten, trok hij de bal hard voor, waarna Enem de score opende.

Topscorer Enem was ook verantwoordelijk voor de derde treffer. Hij torende boven iedereen uit en kopte de 3-0 binnen uit een corner. Jaydon Banel had in de tussentijd de 2-0 op zijn naam gezet. Zo doet Ajax goede zaken in de competitie, maar een kampioenschap lijkt er dit seizoen niet in te zitten. Het staat, weliswaar met een wedstrijd minder, negen punten achter op koploper PSV.

Ook Feyenoord staat nog altijd boven de Amsterdammers en heeft nu nog een voorsprong van zes punten. Feyenoord is wel nog altijd volop in de race voor de titel, maar heeft nu een pas op de plaats moeten maken. Begin mei nemen Feyenoord JO18 en PSV JO18 het tegen elkaar op, maar PSV moet een week later als afsluiter ook nog naar Ajax JO18.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen