Zaakwaarnemer Berghuis looft Ajax-coach Ten Hag

3 maart 2022, 08:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Steven Berghuis (30) is dit seizoen veel rustiger geworden als voetballer. De aanvaller annex middenvelder pakte tegen Benfica in de Champions League vorige midweek pas zijn eerste gele kaart in dienst van Ajax en dat staat in schil contrast met de cijfers die hij eerder haalde bij Feyenoord, maar ook AZ. Dat komt mede door de invloed van trainer Erik ten Hag.

Dat stelt Guido Albers, de zaakwaarnemer van de oud-Feyenoorder, tegenover De Telegraaf. "Ten Hag heeft Steven belangrijk gemaakt en hem ervan doordrongen dat hij zich alleen moet focussen op hetgeen waarmee hij het elftal helpt", legt hij zijn lofzang over de oefenmeester uit. "Steven kan geweldig goed voetballen, doet dat bij Ajax ook en straalt een en al plezier uit."

Ook is de blik richting Berghuis ietwat veranderd bij Ajax, waar hij bovendien betere spelers om zich heen heeft en in een dominantere ploeg speelt dan het Feyenoord van vorig seizoen. Dan is het uiteraard ook makkelijk om minder kaarten te pakken. Albers is tevreden over de ontwikkeling van de man die onder Ten Hag al als rechtsbuiten, nummer tien en linkermiddenvelder speelde.

Lees ookBerghuis blij in zijn rollen bij Ajax: "Ik zocht die uitdaging"

"In 33 wedstrijden voor Ajax is hij bij twintig doelpunten betrokken door er negen zelf te maken en elf voor te bereiden. In de Champions League staat de teller op drie goals en twee assists", somt Albers de statistieken van de international van het Nederlands elftal (eveneens 33 interlands met slechts één gele kaart) op. "Daar moet het over gaan, want Steven is geen schopper, maar een absolute winnaar."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen