Welke verrassende namen roept Van Gaal op bij Oranje?

4 maart 2022, 07:00   Bijgewerkt: 3 maart 2022, 23:56

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 4 maart. 

Nieuws

Voorselectie Oranje

Groot was de opluchting bij Louis van Gaal toen hij zich in november met het Nederlands elftal plaatste voor het WK in Qatar. Eind deze maand begint Oranje aan de voorbereiding op het eindtoernooi, dat in november wordt gespeeld. Van Gaal maakt vrijdagmiddag zijn voorselectie bekend voor de oefenduels met Denemarken en Duitsland. Grote vraag is natuurlijk of er verrassingen tussen zullen zitten. Wordt Jeremie Frimpong bijvoorbeeld voor het eerst opgeroepen? Krijgt Joshua Zirkzee een kans? We horen het vanaf 12.00 uur. 

Lees ookZes Nederlanders die Van Gaal de kans moet geven bij Oranje 

Legt Ajax Ruiter vast? 

Rond de gewonnen bekerkraker tegen AZ dook plotseling het nieuws op dat Ajax interesse heeft in Robbin Ruiter. De 34-jarige doelman moet in Amsterdam voor de nodige ervaring onder de lat zorgen na het wegvallen van Remko Pasveer. Erik ten Hag stelde alleen dat Ajax zich aan het oriënteren is en wilde nog niet op namen in gaan, maar volgens De Telegraaf zal de club [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/398356/telegraaf-ajax-wil-zich-versterken-met-transfervrije-robbin-ruiter/,_blank,vandaag al besluiten] of Ruiter tot het einde van dit seizoen gecontracteerd zal worden. 

Wedstrijden

Vitesse - Sparta Rotterdam (20.00 uur)

Henk Fraser stapte ooit over van bekerwinnaar Vitesse naar Sparta Rotterdam, dat destijds verrassend degradeerde naar de Eerste Divisie. Maar hoe gaat hij het stokje overdragen aan Maurice Steijn? Dat wordt de komende weken de grote vraag en om dat op goede wijze te doen, wil Fraser zijn oude werkgever Vitesse pijn doen. Kunnen ze voor een stuntje zorgen? 

Helmond Sport - FC Eindhoven (20.00 uur)

Wordt FC Eindhoven de verrassende winnaar van de derde periodetitel? De ploeg van Rob Penders maakt een prima serie door met zes zeges en twee gelijke spelen. Als FC Volendam niet héél dik wint van VVV-Venlo dan moet een zege van FC Eindhoven bij de hekkensluiter afdoende zijn voor de periodewinst. Maar Helmond Sport won eerder deze week opeens verrassend op bezoek bij FC Emmen... 

FC Lorient - Olympique Lyonnais (21.00 uur)

Slechts tiende staat het Olympique Lyonnais van Peter Bosz. Maar de oud-trainer van onder meer Vitesse en Ajax krijgt desondanks het vertrouwen van de clubleiding. Het wordt hoog tijd dat Lyon een sterke serie gaat neerzetten, want anders wordt plaatsing voor Europees voetbal een wel heel lastig verhaal. Om te beginnen bij FC Lorient, dat evenals Lyon zeven punten haalde uit de eerste vijf competitiewedstrijden na de winterstop. 

Voetbal op tv

20.00 uur: Vitesse - Sparta Rotterdam, ESPN 2, live verslag van het duel in de Eredivisie

20.00 uur: Schakelkanaal, ESPN 1, een overzicht van de belangrijkste duels in binnen- en buitenland

20.00 uur: VVV-Venlo - FC Volendam, ESPN 3, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

20.45 uur: Internazionale - Salernitana, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Serie A

21.00 uur:: Alavés - Sevilla, Ziggo Sport Docu, live verslag van het duel in de Primera Division

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen