Wéér boetes voor Feyenoord, bedrag bereikt recordhoogte

31 maart 2022, 13:47

Feyenoord heeft opnieuw een boete geïncasseerd van de UEFA voor het wangedrag van de eigen achterban. In het tweeluik met FK Partizan in de achtste finales van de Conference League ging het wederom mis en kregen de Rotterdammers hun achtste én negende boete van het seizoen. Tevens wordt de schade aan het stadion van de Serviërs verhaald op de Stadionclub.

Via de officiële kanalen maakt Feyenoord melding van de boetes van opgeteld opnieuw bijna tachtigduizend (79.375) euro aan de UEFA. Daarmee staat de teller inmiddels op 405.250 euro over het gehele seizoen en dat is een negatief record. Nog nooit hoefden de Rotterdammers zoveel geld aan boetes voor het gedrag van de eigen supporters over te maken aan de Europese voetbalbond.

Ondanks de nieuwe ongeregeldheden mag Feyenoord wel nog altijd fans meenemen naar het uitduel in de kwartfinale van de Conference League. Maar het boetebedrag moet niet nog verder oplopen. 'De club doet daarom met klem een verzoek aan de achterban om de komende wedstrijden tegen SK Slavia Praag niet tot gedrag over te gaan waardoor er nog meer geld aan de UEFA betaald moet worden', staat te lezen in het statement.

Lees ook: Meevaller Feyenoord-fans: groen licht vanuit de UEFA

'De voorwaardelijke straf van een Europese uitwedstrijd zonder uitpubliek blijft actueel. Daarom loopt de club risico om wedstrijden zonder of gedeeltelijk zonder de steun van het publiek te spelen. Verdere ongeregeldheden kunnen leiden tot (nog) zwaardere sancties van UEFA', waarschuwt Feyenoord, dat de boetes vanwege het wangedrag van de fans 'teleurstellend' noemt.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen