Verbazing over ontbreken 'Feyenoord-penalty' in samenvatting

20 maart 2022, 23:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Enige verbazing onder de voetbalvolgers van Nederland: de NOS koos er zondagavond voor om de vermeende overtreding van Lisandro Martinez op Cyriel Dessers niet in de samenvatting te stoppen. De Argentijn deelde een behoorlijke duw uit aan de spits van Feyenoord. Over of het een strafschop was, valt de discussiëren, maar dat het geen aandacht kreeg in de samenvatting, zorgt voor de nodige vraagtekens.

Diverse Twitteraars, onder wie voormalig scheidsrechter Mario van der Ende, hebben zich uitgesproken over de incomplete samenvatting van de NOS. Vooral dat het discutabele moment geen tekst en uitleg kreeg en niet werd benoemd, behoeft enig betoog. ESPN-analist Kenneth Perez stelde bijvoorbeeld dat het een strafschop had moeten zijn. "De VAR moet hier ingrijpen. De beuk die hij geeft, geeft hij vaak voordat het gevaarlijk is", zei de Deen, die bijval kreeg van Arnold Bruggink.

Bekijk ookVreemd moment: had Feyenoord hier een penalty moeten hebben?

Ook in Studio Voetbal waren de meningen duidelijk: toch een strafschop. "Er werd een duidelijk blok gezet", zei Theo Janssen. Pierre van Hooijdonk vond eveneens dat er een pingel toegekend had moeten worden aan de Rotterdammers. "De VAR laat hier verstek gaan." Ook Willem van Hanegem schreef in zijn column dat hij het een schandalige actie vond van Martinez en dat de bal op elf meter had gemoeten. Desondanks vond de NOS het niet genoeg om het op te nemen in de samenvatting. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen