Van Hanegem kraakt analyse Ajax-trainer Ten Hag: 'Gekkigheid'

20 maart 2022, 22:15

Willem van Hanegem (78) heeft de analyse van Erik ten Hag met de grond gelijkgemaakt. De coach van Ajax vond dat zijn ploeg Feyenoord in het laatste half uur 'volledig weggevaagd' had, maar De Kromme vindt dat gekkigheid. 'Ajax was in die fase inderdaad beter, maar Feyenoord was dat daarvoor een uur lang geweest.'

Dat schrijft hij in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. Dat Ajax de overhand kreeg, had onder meer te maken met de wissels, zag Van Hanegem. 'Feyenoord moet Jorrit Hendrix brengen als er gewisseld moet worden. Daar word je als ploeg eerder minder dan beter van. Ajax brengt Davy Klaassen en Brian Brobbey. Dan gebeurt er iets', weet de voormalig international, die wel vindt dat Feyenoord meer had moeten pakken dan de nederlaag.

'Toch heeft Feyenoord kunnen zien dat het in staat is om het initiatief te nemen tegen de sterkste ploeg in de Eredivisie. Dat zegt iets over de rest van het seizoen, maar niet over de komende jaren tegen Ajax. Je moet de kans grijpen als die er ligt tegen die ploeg en dat is wederom niet gelukt', weet hij. En over twee duels was Ajax beter dan de eeuwige rivaal, al moet die zich minder nederig opstellen.

Lees ook: Ajax-aanvaller Antony op krukken en had écht ergens last van

'Feyenoord verloor ook tweemaal van Ajax. Die ploeg komt dus ook iets tekort. Maar hou in de Kuip nu alsjeblieft op met steeds maar roepen 'kijk waar we vandaan komen'. Dat slaat gewoon nergens op. Toen de competitie door corona werd afgebroken, dachten ze in de Kuip nog gewoon aan de landstitel. Dat is toch geen eeuwigheid geleden? Maak jezelf niet te klein als topclub', vindt Van Hanegem.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen